Lóvásárlás gyermeknek?
Csak, ha van melletted edző, akkor érdemes első lóban gondolkodni, szerintem, főleg, hogy ha egyedül lovagolod majd ,akkor neked kell mindig idomítanod is, terepen is, bent is, megfelelően felépítened az edzéseket, stb, ami sokkal bonyolultabb, mint látszik; nem lehet felépíteni egy kaptafára, hogy "5 kör lépés, 5 ügetés, 5 vágta, aztán ugrunk kettőt és leléptetünk", szóval ahhoz már szaktudás kéne, amit meg kell tanulni, mert ló és lovs pillanatnyi tudásszintje és az edzés aktuális célja szabja mindezt meg.
A bértartás jó, mert lovat egyedül nem tartunk. A másik, hogy eltartani sokkal drágább, mint megvenni, ezt végig kell majd gondolni azért.
Szerintem még ne vegyél lovat. Elsősorban azért, mert nem olyan egyszerű ellátni, mint ahogy azt te gondolod. De ezt nyilván hiába mondom, nem fogod elhinni csak mikor már túl leszel 4-5 hónapon a lovaddal és a tizedik sírógörcsödön.
A másik dolog pedig, hogy 15-16 éves korodban teljesen meg fog változni az ízlésed, új helyekre jársz, új barátaid lesznek akikkel el akarsz majd menni szórakozni egy kicsit, és a hátad közepére se fogod kívánni a lovadat. Meg persze a suli mellett nem is lesz sok időd kijárni hozzá, így nem nagyon tudsz sem fejlődni, sem érdemi időt eltölteni a lovaddal. Ezeket tapasztalatból mondom, nekem még segítségem is rengeteg volt, mégis nehéz volt. Meg persze másokon is látom, akiket például lovagoltatok. 10-15 évesen még minden nap akarnak jönni lovagolni aztán 16-17 éves korukban szépen megunják és abbahagyják (de egyébként ez a legtöbb gyerekkori hobbival így van). És ha van egy saját lovad, akkor értelemszerűen el kell majd adni (ami sajnos nem könnyű manapság).
Én egyetértek a szüleiddel, majd ha kicsit érettebb lesz a gondolkodásod és több felelősségtudatod lesz, a saját pénzedből veszel majd lovat. Mivel ugye nem olcsó mulatság.
Én egyetem mellett tartok lovat, minden napomba belesűrítem őt így, vagy úgy, ha nem megy, edzőm mozgatja.
DE azt azért erősen kétlem, hogy olyan munkám lesz, amiből megélek, eltartom a lovamat, és annyi tömérdek időm lesz, ami minimum dupla annyi, mint most... Mert ott nyilván sose lesz olyan, hogy most XY okból túlórázni kell, vagy akármit kell csinálni, munkától függően, ezért most nem érek úgy rá, stb-stb... Ez csak a sulira jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!