Vágtába ugrás előtt bakolás miért?
Akkor sem bakkolhat alattam beugratásnál ha jókedvű... álljunk már meg :D
Egyszerüen neveletlen, nem akar beugrani vágtába és igy jelzi, hogy szüntesd meg a segítség adást.
"Akkor sem bakkolhat alattam beugratásnál ha jókedvű... álljunk már meg :D " - akkor le kell mozgatni minden nap, és nem lesz jókedvű, ha hat hét után végre előjöhet a bokszából...
Egyrészt, másrészt ha tele van, felülés előtt megfutószárazzuk.
Harmadrészt, a legtöbb ló jókedvű, ha pl. nyár után végre egy jó, 10 fok körüli, kellemes hőmérséklet áll be, vagy a telet követően a fedeles helyett kint dolgoztok... Ilyenkor is elég általában a futószár, ha meg azt kihagyod, akkor kiülöd a hisztit, és vágtáztatod tovább, a segítséget nyilván nem szünteted meg.
De semmiképp se szétvered a lovat, mert tilos jókedvűnek lennie. Te se szedj antidepresszánst, ha netán depis lennél, sőt, ha véletlen jókedvű lennél, keress valamit, ami elszarja... O.o
Szerintem teljesen normális, ha évente 2-3× jókedve van, hajtom tovább, jónapot.
Minden nap mozgatni kell, és akkor nem lesz tele, és nem veri a feszkót. Ha meg tele van, akkor nem szétverem véresre, majd büszkén mesélem mindenkinek, hogy "amíg betörtem, szétment 4 ostor, meg azóta 2 pálca"... Mert ilyen is van, minap hallottam épp szó szerint ezt lovasboltban az egyik vevőtől, na ennyit erről. De persze, így is lehet, ha rosszul mozdul, verd szarrá.
Vagy még jobb. Vegyél motort. Az nem él, arra megy, amerre akarod, jó meg rossz kedve se lesz, ha nem foglalkozol vele egy nap, az se gáz, társaságot se igényel...
De persze igazad van. Jó lovas alatt egyetlen ló se bakol soha, amelyik mégis, azt elküldi a vágóra, mert az szar. Vagy addig veri amíg mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!