Hogy gyűjtsek? (a kérdés túl rövid és a magyarázat hosszú)
Minden álmom egy paci... és anyukám engedi is.
csak azt is hozzá tette hogy akkor én veszem meg. ő kifizeti a tartást és a felszerelést csak a lovat nem
fordítva kéne de az van
valami tippek hogy hogy gyűjtsek?
"akkor én veszem meg. ő kifizeti a tartást és a felszerelést csak a lovat nem
fordítva kéne de az van "
Szerinted mi egyszerűbb? A lovat egyszer kell megvenni, de a tartást (ha bértartásban van minden hónapban ki kell fizetni), de ha otthon is van akkor is ki kell gyűjteni az árát.
Minden ünnepre kérj pénzt, ha kapsz zsebpénzt, akkor úgy oszd be, hogy félre tudj belőle tenni. Amúgy kutyasétáltatást vállalhatsz, esetleg ismerősöknél, szomszédoknál mosogathatnál pénzért.
Szerintem teljesen érthető, hogy a szülők nem akarnak lovat, és persze-persze, ha megveszed, majd eltartjuk.
Egy rendesen belovagolt, nem túl fiatal és nem is túl idős ló 300 ezer körül van általában (!), ami azért nem kis pénz. Fűnyírás, kutyasétáltatás, ilyesmi hazánkban nem igazán megy. Nekem is van kutyám, amikor egyetem miatt nem vagyok otthon, anyukám sétáltatja, télen azonban nem tudta (komoly sérülése volt régen, ezért fagyott úton nem merem rábízni a kutyasétáltatást), de ettől még nem lett volna akár csak 10 ezrem se, egy hónapra számolva, akkor se, ha ezért minden nap valaki elviszi a kutyust. Kertes házban lakunk otthon, szegény érje be azzal, hogy hétvégente velem kisétálhatja magát. És én nagyon kétlem, hogy sokaknak lenne erre fölös pénze... Ne haragudj(atok).
A mosogatás esetleg, feketén, nem bejelentve lehetséges, de ha ott lebuktok, akkor szüleid is megbüntethetik, meg azt is, aki alkalmaz, és ott nem egy ló áráról lesz szó.
Szórólapozás diákmunka, 12 évesen nem vállalhatsz.
Esetleg olyasmiben gondolkozhatsz, hogy ha például jó a kézügyességed, akkor csinálhatsz ezt-azt, amit el tudsz adni, a kézműves dolgok elég sokba kerülnek azért. Pl. nyakláncokat, fülbevalót, vagy vázát, kancsót, szappant, ruhát varrni/hímezni, bármit, amihez kis kedvet is érzel :) Ebből esetleg lehet némi bevételed.
Gyűjts pl 200-asokat. Nekem pár hónap alatt összejött majdnem 70 ezer.
Add el pár fölösleges cuccod, esetleg amit az előző írt, csinálj ékszereket, kulcstartókat. :) Én anno apró csigaházakat fűztem damilra, tök szép dolgok készülhetnek így. :)
utolsó és utolsó előtti jó ötlet köszi:) jó a kézügyességem és szeretem is csinálni...
de már beszéltem anyummal hogy akkor legalább a felét a lónak kifizetik és tudom hogy meg venni könnyű..
20:28 válaszoló nem így nem igaz a válaszod csak nem akarják hogy úgy kapjak lovat hogy nem dolgoztam érte
19:58-as válaszoló ne hidd azt hogy nem tudok megválni a régi cuccaimtól attól hogy a mai 12 évesek jó része beképzelt attól még nem mindenki az..
Ne hidd azt hogy ülök a tv előtt és chipsest zabálok xDD
egészséges életmódot élek XD
Nálunk egy nagyobb takarításért is ad pénzt anyu.
(pl.: A nővérem kitakarítja az én szobámat - 5000 Ft, Rendet tesz a konyhaszekrényekben/fiókokban - 5000 Ft)
Kérj zsebpénzt minden hónapra, én 11 vagyok és az a "nem sok" pénz is 500 Ft, szóval egy év alatt is jól lehet úgy pénzt keresni :) . Talán kérhetsz nagyobb pénzt (ha nem is 2000 meg 5000 Ft-k, legalább egy 800-1000 Ft)
Barátok körében pedig el-eladhatsz ilyen dolgokat, mint tényleg kulcstartó sütőgyurmából, kövekből, fonalakból, stb. :D Vagy olyasmi dolgokat, amik már nem kellenek, és ha húga/öccse születik, régi ruháidat oda lehet adni 1000 Ft körül. De régi babák, barbie-k, csatok, hajgumik, autók, játékok, ezek is eladhatóak a kisebbeknek. Csak neked már ne kelljen, és ne fájó szívvel add oda: Gondolj a lovadra :)
[link] <-- eladó lovak :) ismerek párat, ha akarod, tudok róluk mesélni, vagy párról, ha megtetszik egyik másik, de inkább az olcsóbbak közül lehet válogatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!