Ha van egy zug kancám és befedeztetném egy tisztavérű, tenyésztési engedéllyel rendelkező ménnel, akkor a csikó nyakon sütött félvér lesz vagy 0-ás, ismeretlen származású?
Kedveskéim, az, hogy miért akarok tisztavérű, fed. engedéllyel rendelkező mént a kancámnak, az ugye az én dolgom. Nem a magyar lótenyésztést akarom szolgálni, különben tisztavérű lovat tartanék, csupán a saját magam részére kellene a csikó. Nem akarom eladni, nem másokért teszem, csak így akarom és kész. A kérdésemre kell válaszolnotok, nem elítélni, mert ha nektek ezzel problémátok van, akkor az a ti saját bajotok. Nem én leszek az első, sem az utolsó, aki így tesz. Úgy gondolom egy tisztavérű mén mégis jobb, mintha egy zugménnel fedeztetnék, és lehet egy tényleg elit mén , nem is lehet, hanem biztos nem fedezne zug kancát, de vannak még számos tulajok, akik engedik fedeztetni a ménjüket. Egyéb kérdés?
A sütés nem, de a jó apaállat fontos!
Mondtam, hogy elsősorban nem azon van a hangsúly, hogy nem szolgálod a lótenyésztést, hanem azon, hogy nem tudod, mert nem is tudhatod, mit fog örökölni a csikó.
Ismerősöm is legyintett, hogy őt nem érdekli a lova felmenője közül egyik se, ez a ló egészséges, hogy örökíthetne már rosszat... Két egészséges csikója után a harmadik olyan lett, amit soha nem lehet dogoztatni, mert súlyos lábproblémái vannak, amit megfelelő háttértudással ki tudott volna szűrni... A csikó meg 2 hónapos korában vágóra ment. Ettől akarlak inkább megóvni, de ha meg minden mindegy, akkor minek kérdezel? Keress egy akármilyen mént, az első amit találsz pont jó lesz, aztán jónapot. Magyar félvérnek fogják sütni, ha ismeretlen anya + fed engedélyes mén kombóról beszélünk, de előtte az anyát 0-ra be kell süttetni, ha még nincs, és meg kell kapja a megfelelő oltásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!