Valaki használ/használt már ilyen védőmellényt?
Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, tényleg ennyire jó? Megmondom őszintén, hogy nekem van egy olyan félelmem, hogy mi van, ha a kritikus pillanatban, mégsem lép működésbe az a zsinór... Vagy ha úgy esek mondjuk, hogy félig csüngök a ló nyakán, és lassan csúszok mondjuk lefelé, de végül mégis huppanok a földön, úgy is kinyílna vajon, vagy csak "lerepüléskor"?
Elvileg valahol rögzíted, ha jól rémlik, a légzsákoknál a zsinórt, így az akárhogy esel, felfújódik (leszállásnál manuálisan kiakasztod).
A ló nyakán végigcsúszva-huppanva amúgy se ütnéd meg magad úgy igazán, szerintem. Mondjuk én csak kobakot hordok, ást soha nem is hordtam.
Olimpián a military lovasoknak a cross country szakaszon kötelező volt, ott láttam párszor működésbe lépni. Aki magas szinten versenyzik, annak szerintem megéri befektetni rá, de én ki nem adnék érte 99 ezret, az tuti biztos. Meg a patron se olcsó hozzá, szóval egy-két rossz felszállás, vagy ha elfelejted kiakasztani, az elég sokba kerülhet.
Inkább vennék egy ilyen mellényt: [link]
Töredék áron van, plusz költség sincs utána. Igaz a nyakat nem védi, de ennyi kockázatot bevállalnék, vagy inkább nem ülök lóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!