Korai lenne még?
Ha jó helyen lovagolsz, ahogy írták, megfelelő edzővel, akkor nem korai, de szerintem várj június közepéig, akkor vége a sulinak és teljesen a lóra tudsz koncentrálni. De beszélj az oktatóddal, ő tud tanácsot adni, esetleg kérdezd meg mennyi idő, mire vágtázhatsz, ha vennél lovat segítene-e kiválasztani, stb. Ezért vannak :)
Elég idős vagy ahhoz, hogy felelősséget vállalj valamiért, tehát egy 6-8 éves lóban is gondolkodhatsz akár, ismerek több olyan embert, akik kezdőként fiatal lovat kaptak és nem lovagolták őket félre. Csak azt döntsd el, komolyan akarsz e foglalkozni a lovaglással.
Igen, nagyon korai. Elhiszem, hogy lelkes vagy, én is voltam kezdő, ahogy mindannyian. Akiknek ilyen hamar lovat vesznek, azokra a következő sorsok valamelyike vár:
1. Megunod, vagy esés, baleset, időhiány, egyéb ok miatt abbahagyod. A ló meg a nyakatokon marad, fizethetitek a tartását fölöslegesen, vagy eladhatjátok bagóért. (Tudom, tudom, sosem fogod abbahagyni, de senki sem lát a jövőbe...)
2. Továbbfejlődsz, tudásszint szempontjából kinövöd a lovadat. Vesztek még egyet, amellyel tudsz továbbfejlődni és esetleg versenyezni is. Mivel az első lovad a szívedhez nőtt, két ló tartását fizetitek havi szinten, úgy, hogy az egyik csak van, viszi a pénzt, az időt és az energiát.
3. Vesztek egy komolyabb lovat, amellyel később akár versenyezni is tudsz majd. Mivel azonban most még kezdő vagy, elrontod. Nem fogsz bírni vele, vért izzadsz, leesel, rossz élményeid lesznek, kiábrándulsz, balesetet szenvedsz, megutálod az egészet.
22 év lovazás után ez a tanácsom. Aztán persze ti tudjátok, nem kötelező hallgatni rám... csak erősen ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!