Nektek mennyi időbe telt, míg ráérezteztetek, megszoktátok a vágtát?
Én is ugyan így vagyok, mint az első. Mikor először vágtáztam fantasztikus volt, élveztem és jól is ment. Azonnal ráéreztem:D
De a tanügetésről ne beszéljünk...:D
Uhh én 10 évesen vágtáztam először, és tökéletesen olyan voltam, mint egy zsák krumpli. :DD
Hetente egyszeri lovaglással elég lassan sikerült megtanulnom rendesen vágtázni. Amúgy így pontosan nem tudom megmondani, először is, mert az már több mint 6 éve volt és nem emlékszem rá:D Másodszrra azért, mert amíg ráéreztem, addig tényleg sok idő telt el. Mert amikor azt hittem, h oké most tudok vágtázni, nem emelkedek el a nyeregtől, így visszanézve még akkor sem tudtam igazán vágtázni.. :)
A lova is válogatja és a lovas is. És persze a lovaglási mód is. Aki csak felül a lóra és józan eszével lovagol, az úgy érzi, hogy neki már első alkalommal ráérez a vágtára, közben elrontja a lova gerincét is. Aki segítséggel lovagol és utasításokat kap valószínűleg akkor fog vágtázni, amikor már készen áll rá. A vágta gyönyörű, de csak akkor, ha szépen ülik ki :)
B.
Sok futószáras, kengyel nélküli tanügetés kéne, mint alapozó munka, majd ugyanilyen módon a vágta. Mi annak idején úgy csináltuk, mikor lovardát váltottam, hogy kb. 2-4 alkalommal semmi más edzés nem volt, csak futószáron ez, igaz, nekem addigra egy rögzült, rossz vágtatechnikám volt, mert a másik lovardában leginkább sz.rtak a fejemre, jó az úgy, már kezdtük az ugrómunkát... Na most sejthető, hogy én annak igazából a közelében nem voltam, persze.
Azóta saját pacim van, ügető, így a vágtát most elölről tanuljuk, mondhatni - én is, és ő is, jelentem, szerintem elég jól megy :) Na jó, bal kézre a hátsó lábaival néha üget, de jobb kézre hibátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!