Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovam retteg a felszereléstő...

A lovam retteg a felszereléstől és főleg a feszítőzablától. Miért?

Figyelt kérdés

2013. márc. 14. 17:24
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nekem a lovam mielőtt hozzám került volna kezdő lovasok lovagolták feszítővel (B1-ben, tehát úgy kezdő hogy már azért valamit csak tud). Én első perctől kezdve olívval lovagoltam, először körübelül 5-6 percet kinlódtunk a kantározással mert úgymond "zabla iszonya" volt, sejtem miért, szerencsétlent rángatták össze vissza mert " feszítővel volt jó a lovasának".... mostmár érdekes hogy ez a probléma elmúlt, simán semmi baja a zablával.. szóval óvatosan a feszítővel!
2013. márc. 18. 19:17
 22/26 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

16 vagyok, szívesen, ha gondolod, nyugodtan írj privit, próbálok segíteni szívesen. :)

a másik meg, mi a gond azzal, ha nem holt profin vesz lovat, hanem a lovával együtt szeretne fejlődni és tanulni? Van rá mód ,ha mellette van egy jó edzője - arról nem ő tehet, hogy egyelőre (!) nincs. Biztosan lesz, előbb-utóbb, aki a lovat is megfelelően képzi és őt is - így igazán boldog páros lesznek, nem lesz velük semmi gond. Ha csak az vehetne lovat, aki elölről hátra mindent tud kívülről, akkor a lovak nagy részét már vihetnénk is vágóba, mint lófölösleg.

2013. márc. 18. 21:33
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszi a pozitív választ x3 Amúgy már az iskolalovakon nem tudtam annyira fejlődni, mert már megtanultam az alapjármódokat stb... Tudom, mindig van mit tanulni, de ott már csak felesleges fizettünk egy óra szimpla lépés-ügetés-vágta duóért xD
2013. márc. 19. 14:36
 24/26 anonim ***** válasza:
62%
Az komoly gond, ha egy edzés csak a jármódok váltogatásából állt. Minden sport alapja az idomítás, kb. amit díjlovas versenyeken középszintig (!) látsz, azt minden lónak tudnia kéne, mert arra épülhet minden más - az ugrósportok, stb. is. Sajna ezt sok iskolában nem veszik figyelembe, már rajta maradsz a lovon, fasza, akkor jöhet az ugrás, vagy az akármi, minden más meg minek. Csakhogy pont ezekből a hiányosságokból adódnak az ilyen gondok, mint a Te lovadnál is, amit csak Te lovagolsz - lepróbál, hogy lovas, vagy lekvár, és mivel nincs kellő idomító tapasztalatod, így elkönyvelte, hogy lekvár, és csinál, amit akar. Na ez itt a nagy hiba :( És ezért lenne fontos a minél több idomító munka, megfelelő edzővel.
2013. márc. 19. 16:38
 25/26 anonim ***** válasza:

Nekem is jött az edző a fesztítővel,én elengedtem a fülem mellett:-)

Váltottam zablanélkülire.Akkor majdnem frászt kapott,kijelentette,hogy csak saját felelősségre.Mondtam ok.Pár hét mulva a problémáim megszüntek.Persze nem ismeri el nyiltan,hogy igazam van,de már nem vagyok miatta cikizve.

2013. márc. 28. 22:42
 26/26 A kérdező kommentje:
utolsó: pontosan milyen zablanélkülid van? Mert ugye elvileg a hackamore túl durva
2013. márc. 29. 18:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!