Mindenhol azt olvasom hogy mindent meg lehet oldani feszítőzabla nélkül. Ööö. Akkor az mire is kell?!
Elvileg, ha jól van alkalmazva és használva, akkor a segítségadások finomítására szolgál, és apróbb jelzésekből meg lehet értetni a lóval a soron következő feladatot. (félre ne értsen valaki, nem képzésre gondolok)
Meg (ha jól tudom) S szntű dijlovasprogramon már kötelező a nagykantár és a bökő használata. Nem vagyok dijlovas, lehet h hülyeség amit mondok.
Akkor rosszul olvastad.
Mindenki jól írt mindent, úgyhogy én is csatlakozok. S osztálytól kötelező, de M osztálytól már választható a nagykantár. Van egy szint, amikor a csikózabla már nem elég finom, mert a feladat annál sokkal kisebb, pontosabb jelet igényel, mint amit csikózablával ki lehet fejteni.
Vagy ha westernben gondolkozunk, akkor abszolút logikus, hogy hosszú száron, láthatatlan jelekkel nem lehet csikózablával dolgozni, mert egy munka alapú lovaglásnál (is) azon van a hangsúly, hogy az adott hatást minél kevesebb erőkifejtéssel lehessen megvalósítani. A dolgozó cowboyoknak van ezer egyéb dolga is, minthogy mindkét keze foglalt legyen a szárral és folyamatosan szárra lovagolja a lovát, segítséget adjon minden lépésnél.
Először is nem az életkortól függ a képzettség, a verseny pedig elé sokféle lehet, falusi libakergetőkön és alacsony kategóriákban is indulhat ló, amely nincsen feszítővel képezve. Amíg a ló nem tanulja meg a neck reininget, addig értelemszerűen csikózablával lovagolják.
És a lovas képzett volt?
Na látod! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!