Kezdő lovas vagyok, ügetésből megállásnál bajaim vannak. Nektek mi segít?
Figyelt kérdés
Amikor lépésbe visszaállunk, mindig kicsit mintha előre akarnék bukni, meginog az egyensúlyom. Mit csinálok rosszul? Előre is köszi! :)2013. márc. 8. 19:56
1/8 anonim válasza:
Semmit. Ez az elején mondhatni természetes. Idővel ráérzel majd, csak gyakorold sokat.:)
2/8 A kérdező kommentje:
Rosszul tettem fel a kérdést, bocsi, de a leírásban jól, tehát ügetésből lépésbe visszaváltani a gond, nem megállni. :)
2013. márc. 8. 19:57
3/8 A kérdező kommentje:
De ez nem lehet helytelen ülés, mondjuk túlságosan előre, vagy hátra dőlök, esetleg nincs lent eléggé a sarkam? Ilyesmire gondoltam, de nem vagyok benne biztos. :)
2013. márc. 8. 19:58
4/8 anonim válasza:
Ezt ki kell gyakorolni. Ne hagyd magad hogy előre bukj (kicsit értelmetlenül fogalmazva :D). Próbáld meg a térdeddel, és a comboddal szoríts. A hátadat tarts egyenesen és kissé mereven hogy ne dőlj előre. Mindig inkább dőlj hátra. Mármint ne teljesen feküdj a ló faráig, hanem engedd magad, dőlj hátra, mint tanügetésnél. :)
5/8 Valletta válasza:
A lényegi pont, hogy amikor felveszed a lovat ügetésből lépésbe, még ha könnyűügetsz is, előtte át kell térned tanügetésbe, tehát hátra ejted a vállad, előretolod a csípőd és megtartasz a kezeddel, amire a ló lelép. Így, mivel a súlypontod hátul van, nem fogsz előrebukni. Eddig az történt, hogy nem voltál felkészülve a jármódváltásra, elöl volt a súlypontod és ahogy a ló lelépett, te "mentél tovább". Ha a helyén lesz a súlypontod, ez nem fordulhat elő.
6/8 anonim válasza:
Picit húzd hátrébb a vállad, és készülj arra, hogy meg fog állni, tartsd is hátul a súlypontod. Akár az is segíthet, hogy veszel egy mély levegőt.
7/8 anonim válasza:
Az ilyen kérdéseket miért nem az oktatódnak/edződnek teszed fel?
Még nem biztos az ülésed, ezért van.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :) Neki is felteszem, de még egy ideig nem megyek edzésre, remélem nem sért téged, hogy titeket is megkérdezlek. (:
2013. márc. 9. 11:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!