Hogyan pörgessek fel egy lusta lovat, hogy nyáron versenyezni tudjak vele?
Idén télen kezdtem el vele komolyabban foglalkozni, pályán egyáltalán nem szeret dolgozni, de még terepen is csak a hazavezető utat teszi meg gyorsabban. Egyáltalán nem pörgős. Nyáron lesznek a versenyek. (szlalom, hordó, kulcs) Tehát western. De ugye oda pörgős ló kell. Jól fordul, és ha van ellenfele akkor versenyezni próbál, nem is lassú, de még ügetni is alig akar, nem hogy vágtázni. ha a seggére csapok kibakol, ha lábbal hajtom akkor egyre lassabb.
Segítsetek légyszives.
Valleta: neked szólna az első kommentedre, hogy évek óta indulok gyorsaságikban eredményesen, csak kiöregedett a másik lovam.
Azért még várnák tanácsokat, mert a tegnapi lovaglás sem járt eredménnyel. Lehet elkezdek vele pár dolgot az elejéről.
Ő jó lenne rá, nagyon jól fordul és gyors is, csak egyszerűen lusta. :(
Amúgy jó vérvonalú is ugyhogy nem értem hogy lehet ilyen "rossz".
A jó vérvonal nem mindig garancia, csak gyakran. Meglehet, hogy másik lovat kell választanod, ha nem tudod rávenni, hogy menni akarjon.
Lehet, hogy beteg, vagy fáj valamije (pl. a háta, lába, foga, és ezért nem akar menni), de az is, hogy ő egyszerűen ilyen.
Illetve számít az is, hogy hány éves, és mit csináltak vele eddig (ha teljesen mást, akkor nem biztos, hogy most kellene szétverni az oldalát, hátha mégiscsak menne, ha pedig gyorsaságizott, akkor kérdéses, az ízületei milyenek).
Ha évek óta versenyzel, akkor nem értem, miért okoz problémát a lovad előrehajtása...? Hogyhogy nem idomítod, képzed? Olyan gyorsasági lovas a világon nincsen, aki nem dolgozik pályán a lovával, mert az "nem szereti", csak kibókálszik terepre, miközben a lova nem ugrik be vágtába, bakol és ezzel a lóval az idén versenyre akar nevezni...
Én a kérdésedre csak azt a választ tudom adni, hogy add be a lovad egy trénerhez, hogy normálisan belovagolják, mert óriási hiányosságok vannak a képzésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!