Első lovam megvásárlásakor mire figyeljek, Milyen fajtájú, milyen nemű lovat vegyek?
Az azért elég gyors volt, ha ripsz-ropsz holnap már hozzák is. Egyrészt - kipróbáltad? Jól megy futószáron, mindkét kézre? Nyeregben jól megy, mindkét kézre (láttam már olyat, aki elhozott egy totál féloldalas lovat, futószáron jobb kéznél befordult jobbra és ráágaskodott)?
A tulaj ült rajta, láttad, milyen stílusban lovagolják? Mennyire van belovagolva a ló? Csikózablával lovagolják, vagy mindenféle feszítőt nyomnak rá, ha igen, akkor ok nélkül? Munka közben a ló feje az égben, kinyújtva előre, vagy hajlik, támaszkodik, enged? Mennyire temperamentumos?
Orvos látta? Vett vért? Holnapra szerintem annak nincs eredménye. Mi a véleménye a ló lábáról, hátáról, fogáról?
Milyen nemű? Ménnel ne kísérletezz. Milyen idős? Kezdőnek 8-9 év alatti lóval nem érdemes próbálkoznia. Milyen szinten van belovagolva, a mostani tulaj mit csinált vele? Díjlovagolt, díjugratott, komolyabban tereplovagolt, military, fogat, vagy csak retyózott rajta jobbra-balra?
Hogy néz ki a ló, küllemre? Van papírja? Van oltva? A lábai, ízületei rendben vannak, és van körmölve, esetleg patkolva is? Féreghajtózva volt?
Felszerelésed van/lesz hozzá, ami jó is az adott lóra? Hol fogod tartani a lovat, mit jelent a "hozzánk"? A ló társas állat, ha nem bértartásba viszed, akkor kell mellé legalább egy póni, illetve kell egy tároló a hígtrágyának (méghozzá egy földbe süllyesztett beton, ha jól tudom), kell egy tároló a szénának, szalmának, abraknak, lehetőleg olyan, ami egerektől mentes, a lónak kell egy karám, egy kis beállóval (de minimum egy nagyobb boksz), és a legjobb, ha e mellé van egy legalább egy hektáros legelő - szintén egy két oldalt és felül fedett beállóval -, ahova ki tudod engedni.
Lesz oktatód, aki tanítja a lovat is, és téged is, vagy "majd te magadnak" elrontod a lovat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!