Mit tegyek ilyenkor?
Minket egyszer támadtak meg kóborkutyák, lepattanatam a lóról, sikerült elkapnom (valszeg) a vezérkutyát és megvertem, mint a sz@rt. Legközelebb mikor arra jártunk megint jött, lepttanatam a lóról már rögtön bevágta a satuféket. De egyébként nyugodtan vigyél megaddal fegyvert, paprikaspray, bozótvágó, ilyesmi, mert amúgy ez messze nem játék, falkában az elvadult kutyák akár emberre is támadhatnak és akár meg is ölhetnek. Másik megoldás, hogy szólsz az állavédőknek, hogy takarítság el őket, bár valszeg semmit nem tesznek. A jóval hatékonyabb eset, hogy a helyi vadászoknak szólsz, miszerint egy kóborkutya csapatot rendszersen látsz vadat űzni, na ők viszont nem szokták annyiban hagyni. Egy valamit nemszabad csinálni, elfutni, mert az még ráerősít a vadászösztönükre.
A szamarakkal meg kéne próbálni összeismertetni a lovat, az vélhetőleg megoldaná a problémát.
Első, ne haragudj, de te nem vagy százas.
Kérdező: semmit nem kell tenned, a kutyák nem fogják megkapni a lovat, az biztos, ha mégis megpróbálnák, majd kapnak... Nyugodtan izeghet-mozoghat alattad a lovad, az a lényeg, hogy meg tudd fogni, nyugodtan viheted kiskörre is ha necces a szituáció. Minél több inger éri a lovat, annál inkább közömbössé fog válni irántuk.
Első, nem az a baj, hogy nem tetszik, amit írtál, hanem hogy a valóságban nem válik be. Mert megnézném én azt a lovast, aki leugrik a lováról és megfogja és megveri(!) a tanyavilági kutyákat...mármint azokat, amik támadni akarnak, nem azokat, amik csak messziről ugatva könyörögnek a simiért.
Fegyver - nem lehet csak úgy lövöldözni, bozótvágó - hamarabb vágná meg magát meg a lovát vele, a kutyát utol sem érné, paprikaspray - ha valóban támad a kutya lóról nem fogja tudni lefújni, leszállni meg nem fog, mert az első pillanatba elkapná a kutya.
A szamarakkal hiába "ismerteti össze" a lovát. Ha a ló saját karámtársa kezd el nyargalászni mellette, az is ugyan úgy toporgást, bakolást fog kiváltani.
Egyébként meg: a tanyasi kutya nem hülye, nem megy a ló alá, a kóbor kutyák meg szinte 0%-ban támadnak, főleg amik kinn élnek a pusztában, mert annyira félnek az embertől, hogy messzire elkerülik.
A legtöbb kutyának csak a szája nagy, de valójában félnek a lótól. Kutyatámadás esetén jogosan félsz attól, hogy a lovad megugrik, és te ettől esetleg leesel, attól viszont az esetek 99%-ában fölösleges félned, hogy a kutya rátok támad. Ha elindulsz felé a lóval, a legtöbb kutyának inába száll a bátorsága. Amikor nem, akkor én is határozott hangon rá szoktam kiabálni a kutyákra, bár ettől a ló is kicsit ideges lehet, erre készülj fel.
A szamaras ház mellett a legjobb gyorsan áthaladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!