Egyenes hátú ló, kényelmes?
Vagy ennek nincs köze egymáshoz.
Úgy értem, ha a lónak egyenes a háta, akkor nem "dob" nagyot pl: könnyű ügetésnél???
Szőrén kényelmes?
Nekem pl. már kényelmessé vált az ügetőm tanügetése, ki tudom ülni, megtanult ő is szép lassan közlekedni, támaszkodva, de lendülettel. Ettől függetlenül a legtöbb embernek "te jó isten" életérzést ad, meg "felér egy heréléssel" - és tényleg, meg kellett tanulni külön alkalmazkodnom hozzá, összeszokni az ő mozgásával, mire végül mindkettőnknek kényelmessé vált, én sem pattogok, és ő sem feszül bele. Könnyű ügetésnél nála az ütem eléggé befolyásolja, mennyire "dob" ki (bár már nem igazán jellemző, de egy időben elég sok ütemhibával közlekedett), illetve a tempó is. Hat még a nyeregtípus is, egy ugró nyereg a könnyítést segíti, egy díjlovas mélyen ültet...
A másik, általában a szélesebb hátú lovakra mondják, hogy szőrén kényelmes, bár én ennek nem adok nagy relevanciát, mert nagyon ritkán ülök fel szőrén, hiszen az árt a ló gerincének, ha mindig szőrén ülsz (hiszen csak két apró pontban kapja a terhelést, a két ülőcsonton, ami ráadásul nem is stabil, ide-oda mozdulhat az ő mozdulatainak megfelelően).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!