Mi bajuk lehet? Hogy szoktassuk ossze oket?
Jó lovas, és sok iskolázás, egy helyesen és pontosan belovagolt lónál kell, hogy legyen annyi kontrollnak, hogy a lónál mikor látják, hogy rúgni készül, meg tudja ezt gátolni. Másfelől osztályban lovaglásnál, ahogy írták felettem, fontos a helyes távolság, ami legalább egy lóhossznyi.
A hierarchia felállítása valóban az ő dolguk, Ti nem tudjátok megmondani nekik, hogy XY a főnök, pont. Én kezdetben azért egy villanypásztorral elválasztanám őket, illetve megkérdezném az új lovak előző tulaját, hogy hogy voltak tartva, együtt voltak-e több lóval, ott rúgósak voltak-e (mert lehet, hogy ez maradandó szokás náluk - igaz, ezt akkor fel kellett tüntetniük az adás-vételi szerződésben, ennek elmulasztása esetén utólag is lehet szólni, hogy vegyék vissza, vagy adjanak engedményt az árból, igaz, ez nem tudom, meddig él, a 4 hónap tán már túl van ezen...).
A rúgósság akkor szavatossági hiba, ha az eladó azt eltitkolta, illetve egy erre felkért szakértő bizonyítani tudja, hogy a viselkedés a vásárlás előtt is fennállt. Ez kb. a lehetetlennel egyenlő.
Ketté kell választani a legelőt és meg van oldva a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!