Mit jelent ebben a hirdetésben a barokkos szó? Illetve mennyit alkudhatunk?
Nemsokára elmegyünk családostól, edzőstől, állatorvosostól megnézni ezt a lovat. Arra viszont nem sikerült még rájönnöm mire utal a barokkos stílusú ló? A másik kérdésem pedig az, hogy mennyit lehetne az árából alkudni?Meddig nem pofátlanság lemenni? Mert anya sokallja az árát. Előre is köszönöm a válaszokat:)
Küllemre érti a barokkost. :-)
Nem semmi ára van, megértem, ha anyukád sokallja. Szerintem nincs olyan, hogy pofátlanság, pénz beszél, ha kell a lóvé az eladónak, akkor engedni fog, ha nem sürgős neki, akkor jobban kitartja.
Azt mondják, 10% alku minden kikiáltási árba bele van kalkulálva, de próba szerencse, legyetek ügyesek!
Nem tisztavérű, így én 600-nál többet nem adnék érte, hacsak nem keni-vágja a magasiskolás feladatokat is.
A barokkos a megjelenésére utal, a fríznél beszélünk barokkos illetve sportos vonalról, bár ez inkább a tisztavérűeknél fontos, ahogyan a minősítés is.
Ami a másik, mielőtt kimész, kérd meg, hogy aznap kicsit futószárazzák át, mielőtt felülsz, vagy ha ezt nem szeretnéd, talán még jobb, ha ott vagytok, mikor lefutószárazzák (először a gazdája, utána Te, és először felülni is Ő üljön, csak utána Te, így láthatod, hogyan lovagolják, stb), mivel a kihasználatlanság egyes esetekben akár azt is jelentheti, hogy 6 hete nem ültek rajta...
Az, hogy azóta nem ültek rajta, nem feltétlenül jelenti azt, hogy újra kéne lovagolni, oktatóm lova szünetben (télen, nyáron) 3 hónapokra megy ménesbe, kb 2-3 nap alatt ismét munkakész - ő frízezett kisbéri. Amire azonban figyelni kell ,hogy előtte hogy volt belovagolva, és hogy dolgozott, hogy ment. Ha egy ló teljesen kiesik a munkából, hónapokra, annak sokszor oka van, lehet, hogy érdemes másik lovat nézni.
Mindenesetre újra belovaoglni nem kell majd, hacsak nem nagyon alapszinten volt eddig is...
Először is a ló kell, hogy megfeleljen, utána van értelme az áráról diskurálni. Szerintem ha ki van írva, hogy fix áras a ló, nem nagyon szeretik az alkudozókat, de majd kiderül. Valószínűleg ha eddig elállt a karámban, ezután is el fog, lehet, hogy kivárják míg valaki megfizeti ezt az árat.
A barokkos a típusára vonatkozik, erősebb, nehezebb, mint a sport típus (bár ugye félvér, szóval...) és a mozgásuk sem olyan jó.
Én azon a véleményen vagyok, hogy annyit adtok érte, amennyit akartok, de ez a ló ebben a formában egy fekete sodrott. Ha frízt szeretnél, akkor várjátok ki az időt míg találtok egy papíros tisztavérűt hasonló árban (vagy akár olcsóbban), vagy 700-800 ezer forintért olyan lovat veszel, ami után a tíz ujjadat is megnyalod hacsak ránézel.
Először a legjobb, ha a tulaj ül fel, megmutatni, hogy milyen stílusban lovagolták, és írják le, hogy a ló mit tud(ott), amíg dolgozott, mert nagy csalódás lehet, ha aztán később derül ki, hogy eddig sem állt olyan szinten, mint gondoltad.
A legjobb az lenne, ha elkezdenék most futózni 2-3 napig, nyeregben, esetleg fel is ülnének rá, hogy visszahozzák a tudását, munkába vegyék legalább nagyjából, aznap mikor mentek, akkor viszont "istállónyugalomban" megtekinteni, hogy ha akkor hozzátok be legelőről, akkor hogyan reagál, mit csinál.
Magas szerintem nem lesz, meg a frízek szép széles hátúak is. Én mondjuk ennyit nem adnék érte, mivel csak jelleg, ráadásul nem tudni, mennyi gond lehet majd vele a belovaglása miatt. Mondj rá 500-at, ha annyiért nem adja, akkor mehet feljebb, de kérj hozzá vagy szállítást, vagy felszerelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!