Ha neoprén ínvédővel a ló belemegy a vízbe akkor a tartós vizesség miatt nem kap ínhüvely gyulladást?
Ínvédőt nem azért teszünk a lóra, mert szereti...
Nem fog ínhüvelygyulladást kapni, arra a pár órára kibírja, a militarylovak sem panaszkodnak, pedig ők aztán dagonyáznak rendesen ínvédőstől-mindenestől, az elsődleges a sérülésveszély csökkentése. A lényeg, hogy rendesen meg kell tisztítani mielőtt újra felteszed.
Én az egyik lovamnak használtam neoprén csüdhajlatvédős ínvédőt (belépegetett magának, ezért kellett rá) és igen sokat mentünk sárban, dagonyában is, de soha nem lett baja. Amíg a meló van, a tisztességgel felrakott ínvédő nem csinálhat galibát, utána meg nyilván leveszi róla az ember, lemossa a ló lábát, megtisztítja az ínvédőt, stb. A neoprént ráadásul könnyű tisztítani, a magam részéről kifejezetten szeretem. Nem minden esetben jó, nekem sem minden lovamnak van ilyen, de amelyikre ezt használom, arra tökéletes.
Egyébként mivel jobb pl. ha a bőr ínvédő lesz vizes? Mert az, ahogy szárad, még össze is szűkül...
Értem, köszönöm!
A bőr ínvédő nagyon drága, bár egyszer beruházhat rá az ember nem azt mondom. De ha vizes lesz a bőr még meg is dagad, a másik, hogy a bőrnek nem igazán tesz jó a víz, mert ha megszárad akkor reped mert extra keményre merevedik.
Jól van megnyugtattatok, hogy nem lesz baja! :) Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!