Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy ügetőnek meg lehet tanítan...

Egy ügetőnek meg lehet tanítani a vágtát?

Figyelt kérdés
2013. jan. 30. 18:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Igen, meg lehet. És ha kifejezetten intelligens, akkor nem is annyira nehéz.
2013. jan. 30. 18:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Tudja magától is a vágtát, hiszen lóról van szó, ennek semmi köze az intelligenciához.

Ha pályán futott lóról van szó akkor valamivel több időt és jobb lovast igényel mint egy eleve nyereg alá képzett ló, mire ráérez az egyensúlyra és úgy ugrik be, ahogy kell.

2013. jan. 30. 18:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősömnek ügetője van, de nagyon szívesen vágzátik, nincs gond a beugratásával.
2013. jan. 30. 20:02
 4/15 anonim ***** válasza:
48%

Wintersunset, nem így van. Az ügető csikók sem vágtáznak, mert nincs bennük.

Ismerősöm vett lovat, és nem volt belovagolva. Többet szenvedett, mire meg tudta tanítani neki a vágtát, mint én az ügetőmmel. Úgyhogy igen, intelligencia kérdése is.

Ahogy egy kevésbé okos lónak sokkal tovább tart mindent megtanítani. És egy belovagolatlan lónak is meg kell tanítani, hogy ismerje a vágtabeugratást, és hogy tudjon menni nyereg alatt. Csak neki szabadon megy alapból. Az ügetőnek nem.

2013. jan. 30. 20:20
 5/15 anonim ***** válasza:
58%

Butaságokat beszélsz. A vágtát minden ló ismeri, mert a vágta alapjármód, nem olyan mint bizonyos fajták speciális jármódjai, mint például a tölt. Egyiket sem kell tanítani, beugrik magától. Arra kell tanítani, hogy a megfelelő segítségre a lovas kérésére beugorjon.

Még azok az ügetők is maguktól beugranak vágtába akár verseny közben is ahol a hajtó mindent megtesz hogy ne tegyék, és speciális ügetőképzést kaptak és mindenféle segédeszközzel vannak felszerelve hogy a legkisebb esély legyen a beugrásra.

2013. jan. 30. 21:11
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Azok a lovak, akiket ügető versenyre képeznek, szinte SOHA nem vágtázik, mert nem tanítják neki és nem is bízik magában annyira, hogy megtegye, másrészt baromira elverik érte, így kialakul egy alap félelem is. Egy pályáról lehozott ló pedig a legtöbb esetben egyoldalas és mivel kevéssé képzett alig-alig vannak belovagolva.

Baromi sok talajmunka. Lekötés, erős belső állítások. Szerintem az át lovaglással van nagyon sok meló, de semmi sem lehetetlen.

2013. jan. 31. 14:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Azért el nem verik érte.Ügetőn melóztam 13 évig,és nem volt jellemző.Egy-két vadállat hajtó megtette,de azokat ló közelébe nem engedtem volna.
2013. jan. 31. 15:03
 8/15 anonim ***** válasza:
76%
Most szerintetek komolyan _tanítani_ kell egy ügető fajtájú lovat a vágtára, ami alapjármód, mert egyébként nem tud vágtázni, úgy születik, hogy nem tudja? Az eszem megáll.
2013. jan. 31. 16:16
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A pályán nem vágtázhat, de attól ő még TUD vágtázni. Én ismerek pályáról lejött ügető paccot, át lett lovagolva. Futószáron szinte csak üget. Se lépni, se vágtázni nem akar, csak ha ül rajta valaki és úgy van a futószáron. Viszont simán nyereg alatt semmi gond nincs a vágtával. Szépen beugrik, akár lépésből is. Nagyon élvezi a vágtát nyereg alatt. Ha szabadon hajtjuk, akkor inkább megy gyors ügetésbe/verseny ügetésbe és csak, ha már eléggé begyorsult az ügetése.

Szóval nem kell neki tanítani a vágtát, mert tudja, csak azt kell neki megtanítani, hogy milyen segítségekre ugorjon be vágtába.

2013. jan. 31. 22:29
 10/15 anonim ***** válasza:
67%

Wintersinsetnek igaza van!

Igenis tudnak az ügetők vágtázni, nem kell erre külön megtanítani őket. És szerencsére egyre több az olyan ügetős, aki minőségi képzésben részesíti a lovait: lovagoltatja őket, és akkor igenis vágtáznak, rengeteg nyújtás, hajlítás, és nem meglepő módon ezek a lovak sokkal kiegyensúlyozottabbak mind versenyen, mind az edzések alatt. Egyébként mielőtt az a vád érne, hogy nem értek hozzá: évekig "foglalkoztam" ügetők átlovaglásával, a vágtát nemhogy tanítani kellett nekik, egyenesen igényelték.

2013. jan. 31. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!