Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy kezdjem el? Mivel kezdjem?

Hogy kezdjem el? Mivel kezdjem?

Figyelt kérdés

Nemsokára lovam lesz.

Mit vegyek először?

Nagyon izgulok, remélem minden rendben lesz.

Első lónak hafi? kanca? :D

2013. jan. 20. 15:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
tökéletes ló, nem ártana pucoló felszerelést venni, kötőfék és vezetőszár, attól is függ, hogy mit veszel, hogy belovagolt-e már, ha igen, akkor nyereg kantár, nyeregalátét, kengyel, kengyelszíj, patazsír se árt, nyeregszappan, aztán lehet futószárat venni, de ez attól is függ, hogy ha bértartásban van, akkor előfordulhat, hogy a lovardait használhatod
2013. jan. 20. 15:18
 2/14 A kérdező kommentje:

otthon fogom tartani..:)

belovagoltat szeretnék..

2013. jan. 20. 15:19
 3/14 anonim ***** válasza:
első vagyok, én nekem bértartásban van, de otthon mindenből van tartalék, úgy értem tartalék kengyelszíj, tartalék heveder, tartalék kantárszár, minden ami elszakadhat
2013. jan. 20. 15:33
 4/14 anonim ***** válasza:
változatlanul én, apropó, otthon nem tartunk lovat soha egyedül
2013. jan. 20. 15:46
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha otthon szeretnéd tartani, akkor már mindjárt két lóban gondolkozz... Vagy ha csak egy ló, akkor is mindenképp kell mellé valamilyen patás, kecske, bárány, csacsi, vagy valami más.

Azokat a dolgokat vedd meg amik nincsenek mérethez kötve, pucolófelszerelés, vezetőszár, kantárszár, nyeregalátét, na meg ha otthon tartod akkor vödrök, talicska, nyeregtartó, vasvilla, lapát, stb.

Minden mást (kötőfék, kantár, nyereg, stb.) csak akkor vegyél meg ha már megvan a ló, mert ha előre megveszed elképzelhető hogy nem lesz jó a méret.

Kancát vagy heréltet ajánlanék, a fajta pedig mindegy, ami neked tetszik, úgysem attól fog függeni a viselkedése hogy milyen vér folyik benne. :)

Sok sikert!

2013. jan. 20. 16:08
 6/14 Emyke031 ***** válasza:

Sima magyarfv. ? - nagyobb a választék, ...

Kanca/herélt ?

Kell:

Nyereg (és tartozékai), kantár, kötőfék-vez.szár, futószár, segédszárak,takarók/pokrócok ,pataolaj/zsír, lósampon, sörényápoló, pucolócuccok(vakarók,kefék,patakaparó,olló,tajtékvonó), ...

2013. jan. 20. 16:09
 7/14 anonim ***** válasza:
Szerintem első lónak egy nyugodt jó idegrendszerű 7-10 éves lovat vegyél. Nyerget kantárt ne vedd meg előre nehogy végül ne legyen jó a méret. Pucoló cuccot patazsírt stb megveheted előre :) Ja és szerintem heréltet vegyél! :)
2013. jan. 20. 19:21
 8/14 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat..

a szomszédomnak van 1 lova..és ennyi, nincs mellette semmi csak egy kutya.

miért heréltet?:)

2013. jan. 20. 19:27
 9/14 anonim ***** válasza:
Kancák ha sárlanak kicsit problémásabbak.. csődör megőrül a kanca miatt.Herélt meg pont ideális! :)
2013. jan. 20. 21:11
 10/14 anonim ***** válasza:
Édes vagy, hogy így örülsz a lovadnak, de sajnos az örömből gyorsan lesz üröm, ha hozzá nem értőhöz kerül egy ló.. Márpedig úgy tűnik, nem sokat tudsz még a lovakról. Ez nem baj, senki se születik úgy, hogy ért hozzá, bárki meg tudja tanulni, de talán érdemes lenne először bértartásban tartani, ahol ráadásul edző is van, aki segít neked. Ha már bőven lesz rutinod, hazaviheted a pacit.
2013. jan. 21. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!