Melyik a jobb mexikói kantár?
Ha már mexikói, én is a kétcsatosat venném, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy sok haszna van. Viszont ha érzékenyebb a ló, kifejezetten zavarhatja is a sok vacak a pofáján.
Lehet maradi vagyok, de nálam a sima angol orrzó a nyerő, még az arabjaimat is azzal lovagolom, nekem bevált, én fölösleges cuccot nem szeretek rájuk pakolni. Persze ízlések és pofonok... Mindenesetre ha már ilyet választasz , akkor inkább kétcsatos legyen.
Köszönöm a válaszokat! :)
Akkor a kétcsatosat veszem.
Gabka: Én nagy terepeket járok a lovammal, sokat vágtázok. Szükséges, hogy a lovamnak az orrlyuka megfelelően ki tudjon tágulni, de szorítsa le semmi és így elegendő levegő jusson a tüdejébe. Pályán szinte nem is lovagolok. És is hagyományos kantárral lovagoltam de mióta egy kölcsönkért mexikóival lovagolunk már sokkal jobb a teljesítménye. :)
Érdekes a megközelítésed, kérdező. El is gondolkodtam rajta, főleg, mert jómagam is távlovas vagyok (többek között) tehát laza 80-100 kilométereket megyek a lóval esetenként. De őket is mindig angol orrzóval lovagoltam.
Ha jó helyen van csatolva, akkor az angol sem okozhat gondot szerintem. Nem lehet, hogy inkább csak a folyamatos munka miatt egyre edzettebbek a lovaid? :-)
A világért se akarlak lebeszélni, ha neked a mexikói vált be, akkor csak használd egészséggel - akár lehet is abban valami, amit mondasz, egyszerűen csak én nem tapasztaltam ezt.
Jó lovazást! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!