Egy potenciális fríz ló vásárlója vagyok. Tudtok e olyan felszereléshez, ami úgynevezett "muszáj" egy fríz lónál?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyobb testalkatú, illetve erős, nyerget, zablát tudtok ajánlani, vagy ugyanaz jó rá, mint pl egy lipicaira ?2013. jan. 13. 17:41
1/15 A kérdező kommentje:
*felszerelést
2013. jan. 13. 17:42
2/15 anonim válasza:
fésű... :) igazából szerintem ugyanaz kell, mint bármely más lónál, de a sörényére, és a farkára tényleg nagyon kell majd vigyáznod.
3/15 anonim válasza:
első vagyok : csak annyi, hogy jó méretet válassz majd rá!
4/15 anonim válasza:
"Egy potenciális fríz ló vásárlója vagyok."
Ne vedd kötekedésnek, de nem a fríz ló a potenciális, hanem Te vagy a potenciális vásárló.
5/15 A kérdező kommentje:
bocsánat, igazad van xd elírtam :D csak a nyereg mérete miatt aggódok
2013. jan. 13. 18:00
6/15 anonim válasza:
vegyél egyet próbáld rá! ha nem jó maximum visszavised, és kicseréled! ;)
7/15 anonim válasza:
Nyerget zablát akkor vegyél, ha már megvan a ló. Kantárból valószínű, hogy fullos kell majd. Zablát meg kérj kölcsön ismerőstől, hogy bepróbáld. Én 14,5cm-esnél kisebbel nem igen próbálkoznék.
8/15 anonim válasza:
azt irod eros zablat.ezt felejtsdd el.nallunk a lovardaban 8 friz van.kozulluk egy kancanak van feszitoje es a csodor az maganlo,akit en is lovagolok.a csodort zabla nelkul lovagoljuk.ugyhogy felejtsdd el az eros zablat,csak elrontod vele a lovat.nyeregbol termeszetesen fullos kell.az enyemhez,en dijlovas nyerget hasznalok,amit nyergesnel,meretre szabva csinaltattunk.D-zablam es palcas zablam is van de a D-t hasznalom.van egy faslim.de ritkan teszem ra.csak terepre.fulvedot eszedbe ne jusson venni mert irto hulyen nez ki alatta a nagy ustookuk .tapasztalat :)
9/15 anonim válasza:
Egy fríznek is ugyan olyan felszerelésre van szüksége mint egy bármilyen más fajtájú lónak, ugyan úgy meg kell találni a megfelelő méretet mindenből mint egy bármilyen más fajtájú ló esetén.
A hosszú szőrzet karbantartási igényel némi plusz munkát, nem lehet elhanyagolni a napi kibontását.
Miért hiszik azt az emberek hogy a fríz az egy külön kategória és mindenből valami speciálisat igényel? Ki kéne írnom erre egy kérdést...
10/15 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, hogy valami speciális kell, mert a fríz lovak testfelépítése sokban különbözik a más lovakétól. Szinte az egyetlen olyan hidegvérű ló, amit lovagolnak is. Szélesebb a háta, a feje is hatalmas (így a szája is más), innen ered a zablára és nyeregre vonatkozó kérdésem. És csak azért gondoltam erősebb zablára, mert maga a ló is erősebb :)
2013. jan. 14. 16:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!