Mit jelent az, hogy egy ló nyugdíjaztatása? Kérlek mondjátok meg
Ha gazdasági, vagy más szóval igavonó ló volt, akkor tovább már élete végéig nem kell neki dolgoznia, csak eszik-iszik, legelészik, sétál, stb. stb.
Ha sport, vagy hátasló volt, akkor attól az időponttól kezdve nem fut sportversenyeken, vagy nem vesz részt lovagoltatásban, csak eszik-iszik, legelészik, sétál stb.
Általában a 20-22 év feletti lovakat "nyugdíjazzák", ekkor már nincs szüksége másra, mint egy tágas legelőre és pár társra, akikkel öreg napjait töltheti. Már nincs aktív munkában, de egy "nyugdíjas" ló is igényli a mozgást, heti 1x megmozgatható futószáron vagy egy laza séta terepen, ha az egészségi állapotuk engedi.
Az ilyen lovak nem olcsóbbak tartásban, igaz nem kell ennyi takarmány, de kell és szükséges az oltás és a körmölés is.
Csak nem a képnél olvastad a lovas csoportban? :P [az én képem, az én lovam.. XD]
Nagyjából annyit jelent hogy a pacika csak legelészik meg sétálgat..
ma 08:05: nekem szánta gondolom.. :D tegnap 14:25-ös vagyok.
facebookra felraktam egy képet mi a véleményetek a lovamról.. 22 éves látszik rajta.. etc. aztán kaptam az oltást stb.-t kedves lovas társunktól.. mondjuk profilképén a lába gyönyörű.. dehát ő nagy lovas.. XD
végül törölték az adminok a képet mert olyan veszekedés alakult ki hogy áá.. *-*
Rendes vagy!
További jó egészséget kívánok a pacidnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!