Mért röfögnek a lovak?
Figyelt kérdés
A napokban láttam egy ilyen karámban keretős videót, a ló meg végig röfögött. Azt mért csinálta? Sajnos már nincs meg a link, így nem tudom megmutatni :(2012. dec. 29. 19:01
1/9 anonim válasza:
Nem röfögésnek hívják,de mindegy. Pontosan nem tudom,miért,de biztos nem jókedvében. Volt rajta kantár? Vagy nem is ültek rajta? Mert általában akkor csinálja,ha nagyon húzzák a száját.
2/9 A kérdező kommentje:
No akkor hogy hívják? Tisztában vagyok vele hogy ez nem egy szakszó, de mint a válaszod is mutatja, kedves Első, itt nem szakemberek vannak.
Mivel karámban kergették, játszottak vele (pár napi munkakimaradás után, gondolom) Nem volt rajta se lovas, se kantár, se kötőfék, sőt, még üldözni se kellett...
2012. dec. 29. 19:20
3/9 anonim válasza:
Afféle boldog izgatottság. Leginkább kajaosztás előtt lehet megfigyelni.
4/9 anonim válasza:
Nem fikázásnak szántam,csak elmondtam,hogy tudjad. -.-
5/9 anonim válasza:
röhögés. szerintem arról beszélsz. ha izgatottak.
6/9 anonim válasza:
Horkantásnak hívják és nagyon stresszes, izgatott, ideges vagy pánikszerű pillanatokban csinálják. Az oka pedig az, hogy a feszült érzés hatással van a ló légzésére (olyasmi mint az embernél a hüppögés), vagyis nem tudatosan csinálja.
7/9 A kérdező kommentje:
Hát, inkább horkantás volt mint röhögés, kár h nem találom a videót :S
2012. dec. 29. 21:30
8/9 anonim válasza:
röfögni akkor szoktak mikor örülnek vminek, nagyon izgatottak:)
9/9 miki 2000 válasza:
akkor adnak ki ilyen röfögésszerü hangot ha jól érzik magukat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!