Mondott már valakinek ilyet az edzője/oktatója?
Ez még pár héttel ezelőtt történt. Ilyesmiket mondott edzés közben: "Belőled sose lesz (igazi) lovas", "azt ugye tudod hogy nem leszel lovas", "sose fogsz megtanulni lovagolni". Ezt lovaglás közben mondta. Lehet hogy még kezdő vagyok,és nem olyan ügyes meg minden, de azért szerintem túlzás volt ezt mondania. Egyszerűen imádom a lovakat, szenvedélyem (lenne) a lovaglás. A környezetemben mindenki tudja, hogy milyen lóbolond vagyok. De mégsem tudom, hogy miért mondta ezt az oktató, sok mindent el tudok fogadni, mert tudom, hogy versenyző volt, sokat versenyzett és tudom, hogy a versenysport mit követel meg. Mielőtt még bárki azt mondaná, hogy alázat, tisztelet, a lovaglás áldozattal jár stb. Tudom, elég sok áldozatot hoztam már érte (és hozok is ha kell). Egyszerűen csak rosszul esik, hogy próbálok mindent megtenni és ezt kapom. Van egy másik oktatóm is , egy másik helyen, vele nagyon jól kijövök, a lovaglás is sokkal jobban megy- bár ott már régebben lovagolok.
Tehát a kérdésem: volt már valaki hasonló helyzetben? Ti mit tennétek?
Lovasok és edzők válaszát is szívesen várom
Bocsánat, ha kicsit hosszú lett. A normális válaszokat előre is köszönöm.
Ott kell hagyni, mert fogalma nincs az egészről.
Azt hogy te tudsz lovagolni csak a ló dönti el. Ha felültetnek valami elviselhetetlen állatra és te elboldogulsz vele, akkor tudsz lovagolni.
Azt nem írtad, hogy konkrétan mi baja van. Mert, ha nem mondta, akkor nagyon gáz ez az ember.
Na figyelj. Az én edzőm is ilyen, nagy lovas, a jó öeeg lovasaok mind ismerik. Nem tudom neked mennyit jelent ez, de néha ő is kiborul, majdhogynem sírok lóháton, de lassan 5 éve nála maradtam. Hogy miért? Mert hiába szid le, hiába ordítozik, ott maradok, és tanulok nála. Valószínűleg, most jól lepontoztok, meg ilyenek, amit most mondok:
Pont tegnap beszélgettünk erről az edzőmről (egy bértartott lovon ülhettem, mert azt mondta a legjobb lovasai egyike vagyok), hogy jött hozzájuk egy apa, meg két lány. Egy olyan helyről jöttek, ahol hiába kedvesek, és hiába megy jól a lovaglás, a pénzt látják benned, semmit nem követelnek...ezért érzed ott jó lovasnak magad, mert nincs amit elvárnak(én is odajártam) na és kiadta az edző a parancsot, hogy vágta, az apa lépett, az egyik lány ügetett
bocs véleren elküldtem
na a harmadik meg vágtázott, és erre mondta az edző, hogy ha így gondolják el lehet menni, szálljanak le a lóról, neki ez a pénz nem kell, csak azért, mert ez veszélyes. Jól gondold át mit teszel!!
Szerintem hagyd ott azt a lovardát.
Hisz leírtad, hogy máshol is lovagolsz egy kedves edzővel akivel kölcsönös a szimpátiád, jobb is ott a lovaglás, és régebb óta is ott vagy.
Köszönöm az újabb válaszokat. Szerintem az lesz, hogy otthagyom ezt a lovardát és járok a másikba.
Érdekes történetek azok, amiket írtatok, bár a kérdés megoldódni látszik, szívesen várom a további gondolatokat, véleményeket is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!