Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek, nem vágtázik?

Mit tegyek, nem vágtázik?

Figyelt kérdés
A lovam gyönyörűen megy futószáron lassít,gyorsít de ha vágtázni kell akárhogy kergetem gyors ügetésbe kezd de nem vágtázik.
2012. dec. 17. 18:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már ilyen pár éve, ne engedd, hogy "gyorsan ügessen", fogd vissza, hajtsd derékkal is, ilyenkor pálcával is meg lehet pöccinteni.
2012. dec. 17. 18:48
 2/12 anonim ***** válasza:
Futószáron se engedd rohanni. Ugyanúgy tudnia kéne lépésből is beugrani mint ügetésből. Ha kell kérj meg valakit aki segít. Nyugodtan csípjetek neki oda egyet "vágtát" vezényszóval összekötve. Legközelebb már tisztelni fogja az ostort. Kergetni viszont ne kergesd.
2012. dec. 17. 19:51
 3/12 anonim ***** válasza:
Kergeted? :DD Ez szánalmas. xD Sosem kergetünk egy lovat, mert az azt jelenti, hogy ő a főnök. Őt húzd magadhoz. Ha tiszteli az ostort akkor be fog ugrani. Mond neki, hogy "vágtát". Szavakkal tanítsd. Ha nem ugrik, húzz a farár az ostorral. _Hidd el, egy határozott embernek beugrana. Én már nagyon lehetetlen lóval is dolgoztam.
2012. dec. 17. 20:09
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is ismertem ilyen lovat, bár ő végül mindig beugrott, csak rossz lábra. Egy kifektetett rúd, egy kisebb járóiskola vagy egy cavaletti segíthet neki beugrani, kergetéssel csak rosszabb lesz.
2012. dec. 17. 20:11
 5/12 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy az ostor nemér el a lóig és szerintem magasról tesz rá hogy mit ugrálok,am meg ugyértem hogy"kergetem" hogy kicsit a körközéppontjából oda ugrok közelebb hozzá aztán kicsit ráhúzok neki.De akkor ő is kijjebb megy
2012. dec. 17. 20:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha nincs rá hatással az ostor, akkor nem megfelelő a futószár hossza. Ugye, mint tudjuk, épp csak annyira van tőlünk a ló, hogy még hatással legyünk rá! Nem ugrálunk felé, nem a cirkuszban vagyunk, és jó lenne, ha egy szakember segítene a ló képzésében! NEM Józsi bácsi a szomszédból, akinek minden ló "engedelmeskedik", mert jól ráhúz mindegyiknek a hátára egyet a strejfával, csak hogy tudják hol a helyük...
2012. dec. 17. 21:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Hát csak szólok lovasiskolában volt ,csak én régen futószáraztam meg!
2012. dec. 17. 21:34
 8/12 anonim ***** válasza:
vedd kicsit kisebb körre, röviden ügettesd, és abból szivacsolással a futószáron, és határozott hang és ostor segítséggel emeld be.
2012. dec. 17. 22:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Először is vedd kisebb körre ügetésben, legyen határozottabb a befelé állítás, majd hangosan add ki a vezényszót, suhintsd meg az ostorral és a következő pillanatban rántsd felfelé és magad felé a futószárt tartó kezed. Ez a mozdulat segít neki megérteni, hogy be kell ugorjon. Ha nem ugrik be két-három ütemen keresztül félfelvétellel visszaveszed, akár lépésbe is, majd újra megpróbálod. Addig, amíg nem megy, de soha ne hagyd elsietni.
2012. dec. 18. 09:41
 10/12 anonim ***** válasza:

1. Miért nem veszel egy futószáras ostort? (mert talán azzal el is érnéd)

2. Ne hagyd rohanni, vedd vissza és utána próbáld meg beugratni.

3. Tegyél le egy rudat keresztbe, attól általában beugrik.

4. Ha nem megy kérj tapasztalt segítséget.

2012. dec. 18. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!