Ilyen üléssel át lehet menni a rajtengedély vizsgán?
8-as vagyok! Sajnos,Igen...ilyen a mai lovas élet!!!Ma már a lovasok arra törekednek, hogy lealázzanak másokat és földbe tiporják!Nem arról szól, hogy igen is ,,maga a sport,, iránti szenvedély lenne a legfőbb dolog! Hozzá teszem,(teljes jóindulatból) az előző kommentelőnek,aki valószínűleg a szóban forgó személy, hogy sajnos hiába akkor találkozott a ló előszőr akadállyal,amíg nincs megtanítva a lónak a helyes lábra ugrás és a lendületesség addig nem szabad akadály közelébe engedni ,,kezdő,, lovassal, mert több kárt tesz mint hasznot. 15 éve foglalkozom elrontott lovakkal és 10 éve lovasoktatással,és egyre több helyen látom-tapasztalom, hogy az edzők -szerintem kimondhatom- megkapják a pénzüket aztán a többi le van sz...va!Ha a kezdő lovas vágtázni akar,ami még korai lenne,akkor engedi, ha ugrani akar,akkor ugorjon-minden komolyabb felkészítés nélkül!
Pl.: 1 éve volt nálam egy kislány 12 éves és minden áron ugrani akart. Mondtam neki semmi akadálya,de előszőr szeretném látni, hogy mit tud.(előtte közölte velem,hogy 2 éve díjugrásban lovagol és ...... az edzője) Tehát...felült a lóra,fennt maradt és ennyi!- egyszerű osztálylovaglásban lovagolt, kérdeztem,hogy melyik lábon üget,hogyan ugrat be helyes lábra lovat, hogyan vezetem a lovat az akadályra,hogyan szedem össze a lovat stb...(teljesen alap dolgokat) És mindez amit kérdeztem totál kínai volt neki-azt sem tudta miről beszélek!
2 évig fizetett a semmiért lényegében!Mondtam neki, hogy üzenem az edzőjének, hogy ha már ekkora gyerekeket oktat lehetne felelősségteljesebb is... Tehát ennyit az edzőkről!
Azóta találkoztam a kislánnyal és a találkozásunk után ott hagyta, ajánlottam neki mást (fele annyiért) és meglepetésemre már versenyez a kislány!:)
A legnagyobb baj, hogy a legtöbb edző ilyen!
De a lényege az egésznek, hogy ne azért lovazzatok, mert az milyen frankó,vagány vagy hasonló!NE!!! Azért mert tiszteled a lovat és igenis boldogsággal tölt el amikor felülsz a hátára és szó szerint eggyé válsz vele és olyan élményben részesít amiben más-se ember,se más állat- nem tud!!!
Hú ba..meg de kemény.A 8-as válaszolóra érdemes hallgatni,mert teljesen igaza van.Oktatói múltammal ha "ilyen" munkát adtam volna ki a kezemből,akkor ma nem mondhatnám el,hogy az "ex-gyerekeim" még mindig nálam szeretnének lovagolni.Hát nem látja az illető aki oktatónak hívatja magát,hogy talán a paci jóindulatának köszönhető,hogy a gyerek még rajta van?!Ilyen felelőtlen pénzlehúzós csöves tanya és lovarda a melegágya,a rosszul megtanított lovas-utánpótlások lelőhelyének.
Milyen rajtengedély vizsga?? Úgy csapnálak vissza szamárszárra,hogy azonnal megértenéd mi az hogy "ülni" a lovon Babám.A többit már az előttem író ecsetelte és nagyon is igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!