Mit tegyünk? Van egy új póni ha rá ülünk és vágtázni szeretnénk akkor bakol vagy ágaskodik.
Mondjuk elviszitek olyanhoz, aki ért hozzá, és egyben azt is tanácsolnám, hogy menjetek olyan helyre tanulni, ahol az oktatónak legalább van fogalma arról, mit kell csinálni egy lóval, mert az nonszensz, hogy nem tud mit kezdeni egy problémás lóval se.
Egyébként a bakolást sokminden okozhatja, kezdve idomíási hibától az esetleges fájdalomig, szóval ez is olyan dolog, amit ott a helyszínen kéne látni.
Szerintem nincs az a póni belovagolva.
Messzire kerülném azt a helyet, ahol erre sem jönnek rá...
Esetleg még megpróbálhatnátok úgy is, hogy egy másik ló/póni megy előtte, gyors ügetésbe vagy lassú vágtába. Akkor tuti ő is kedvet kap majd hozzá. Csak próbálgasd és ne add fel. Ha pedig úgy ágaskodik, hogy rajta ülsz, akkor adj neki szárat azonnal! /tapasztalat, én magamra rántottam így a lovat:(/
Bakolásnál pedig a térdeddel szoríts,ahogy bírsz, és kitudod ülni. Rúgásnál pedig dőlj hátra. Sok sikert és kitartást a lovagláshoz és ehhez a pónihoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!