Lószínek angolul?
Kerestem oldalakat, de sehol se találtam olyat, ahol PONTOSAN le lenne írva szinte az összes szín. Az alapszíneket tudom, de érdekelne, hogy hogy van pl: a fakó, a májsárga, az egérszürke, vasderes, deres, párduc tarka, stb... A nem alap színekre gondolok, vagy azok árnyalataira.
Ha valaki tudna ilyeneket írni, az megköszönnöm, vagy csak simán ha linket küldenétek, az is megfelelne!
Köszönöm! :)
A leírások alapján ki tudod sakkozni, pontosan melyikre vonatkozik.
fakó - dun
májsárga - liver chestnut
vasderes - blue roan
deres - roan
Párductarka- appaloosa/leopard
deres (szó szerint pettyes) - dapple
almásderes - silver dapple
Utolsó nem jól mondja. A dapple valóban almás, de ők sem mondják igazi deresre, dapple grey van, ami almásszürke. Ha már nagyon deresre akarja mondani valaki, akkor "reverse dapple" kifejezést használ. A silver dapple meg egy olyan lószín, aminek tudtommal nincs magyar neve. Ez a gén világossá teszi a sörényt bármilyen alapszín mellett, és időnként almákat is kialakít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!