Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nagyon idegesít az egyik lovas?

Nagyon idegesít az egyik lovas?

Figyelt kérdés

mi 2-en járunk lovagolni a tesómmal, mindketten díjugratásban versenyzünk...tehát nem teljesen tapasztalatlanok. Egy lány (kb. 10-11 èves) lekerült futòszárról, de csak az anyukája miatt, és csak ezért ül a" kedvenc lován" MINDIG.Heti 2x járunk lovagolni, és ez a csaj beiratkozott ugyanarra a 2 napra. A tesïóm kedvenc lovát kapja(megjegyzem galoppról azért hozták le mert "csak" 3. lett) és nem is tudja myen az igazi énje a lónak, de "persze teljesen kiismeri". Edzés után nem tömi be az itatót, a szénsával(!!) csutakolja le...stb ezeket csak akkor csinálja rendesen ha az edző ott áll mellette(de tudja mit kéne csinálni) nem is az a baj, hogy edzésen tötymörög;

, miatta kell megállni még az edző elmondha neki részletesen...nincs ezzel semmi baj, de vágtánál, mivel belül megy, nem teszi ki külső körre , mindenkit leelőz!( nem megy gyorsan a ló, tud vele kiskört csinálni)Multkor, 3-ra kellet jönni(akkor kezdünk el pucolni)ő már FELNYERGELTETETTT a lovásszal, az anyja meg így vicceskedve: - Siessetek, mert sietünk haza! holott az a szabály, hogy mindig a leglessabhoz igazodunk. A kisebbik tesómmal együtt volt kézműves táborba, és labirintust csináltak, amihez maguknak kellet négyzeteket vagdosni. A tesòm kivágta az összeset, de a csaj elvette , és amikor szól neki, az anyja leordította a fejét(ő is làtta, hogy a lánya elvette...)

Mi sajnos nem tudunk másjor járni lovagolni, úgyhogy mit tegyünk?

Legjobban a lovászt sajnálom, mert vele hozatja ki a felszerelést is meg mindent, a lovát is ő hozza fel (az enyémet is felakarj, egyszerre így kettőt, de én vele szoktam menni, ne mászkáljon annyit, a ló amùgyis jön utána szár nélkül, ügyhogy tökmindegy.)meg nem is kaparja ki a lò patáját -.- ja kivéve akkor amikor pucoltat...

2012. nov. 20. 23:52
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, vannak gyökerek. Annyit tudok neked mondani, hogyha zavar a dolog, nyugodtan szólj rá. Ha te vagy a tapasztaltabb, simán van létjogosultsága a dolognak. Viszont arra figyelj, hogy normálisan beszélj vele. Próbálj inkább tanácsot adni neki, és ne gúnyos szemrehányásokat tenni. Lehet, hogy azért nem tudja, mert még kezdő, vagy épp a kezdő létéből adódóan pl nem meri még egyedül kikaparni a patát stb... Viszont, ha te udvarias voltál, és így szól be az anyja, ne legyél rest megvédeni magad. Az anyja is ugyanúgy ember, mint te.. Ha ok nélkül leordít, te miért ne tehetnéd meg ugyanezt? Nem veszíthetsz semmit xD Az én elvem, hogy ha valaki megadja a tiszteletet, én is megadom neki, de , ha ő nem teszi, és bunkó, akkor nekem sem kell kedvesen mosolyognom rá... És, ha az edző normális, biztos tudsz vele beszélni erről. Mert szerintem ő is látja, hogy mi a helyzet. Én mondjuk ilyen szempontból szerencsés vagyok, mert a mi edzőnk nagyon normális. Ő simán elküld valakit, ha tahó, vagy, ha durván bánik a lovakkal. Nem enged fel akárkit a lovaira :) Neki nem a pénz a legfontosabb :) Mindenesetre, sok sikert :)Amúgy mennyivel vagy idősebb a kiscsajnál?
2012. nov. 23. 17:17
 22/22 anonim ***** válasza:

Íme az élő példája annak,hogy kezdődik az utálat két kezdő kis csaj között a lovak körül.Ez vonzza magával a kibeszélést,egymás lovas tudása leminősítése,"köpködés" és még ki tudja mi van egy mai 10-12 éves gyerek tarsolyában.

Leginkább Te leszel a hibás,mivel állítólag "tapasztaltabb" vagy.Merem feltételezni hogy ezért többet is tudsz a lovak körüli dolgokról.Mi bajod lehet,ha támadás helyett,inkább vissza húznád a tüskéidet és segítenél neki?

Szerintem ha megérti miért kell betömni az itatót,ugye hogy ne forrázza le a tüdejét,ne legyen kehes,mert az lassú halál..pl.,vagy miért kell csutakolni,és így tovább.

Ha igazi lovas vér folyik benne,talán a felelősség érzetét is felkeltheted.Ha nem reagál,akkor lehet szaladni ide -oda.Valahol Te is felelős vagy.A lovardai élet egy közösségi élet,ahol elvileg mindenki segíti a társát.A lovak érdekében,hisz azért jártok oda.

2012. dec. 12. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!