Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan szoktassam össze a...

Hogyan szoktassam össze a kutyámat a lovammal?

Figyelt kérdés

Még nincs meg a lovam de év végére meg lesz és van egy Akita inu fajtájú kutyusom! Régen nagyon érdeklődött a lovak iránt ,de egyszer véletlenül megrázta a villanypásztor mikor egy lóval szaglászták egymást és egyből hozzám rohant. Onnantól kezdve félt a lovaktól, gondolom mert azt hitte a ló bántotta. Most elmúlt egy éves és megint kezd érdeklődni a lovak iránt.. vagyis már nem fél annyira tőlük! Arra lennék kíváncsi ,hogyan szoktassam majd őket össze,hogy ne bántsák egymást? Van ötletetek?

Bocsánat,hogy ilyen hosszúra sikerül,de remélem elolvassátok és tudtok segíteni! :)

2012. nov. 17. 14:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is hasonló problémával küzdök,ugyhogy már két eber vár választ P :DDD
2012. nov. 17. 14:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát nekem semmi probléma nem volt velük ha a ló bántani akarja a kutyát az úgy is elmenekül viszont ha a kutya akarja bántani a lovat akkor más a helyzet. Kösd ki a lovat és kösd ki a kutyát is úgy hogy kb. 2 méterre legyenek egymástól. Én így csináltam három nap után megpróbálhatod elengedni a kutyát de még nem lesz annyira elég mindennap hagyd őket így 1-2 órát aztán egy hét után teljesen összeszoknak!
2012. nov. 17. 14:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen a megoldás jó. De eközben azt is megteheted hogy miközben kitakarítod az istállót (gondolom van)aközben beviszed oda a kutyádat, hogy megszokja a lovad szagát.

A lovasoktatómnak működött.

2012. nov. 17. 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem itthon van az összes haszonállat, a kutyákkal együtt. Ugye amikor kölyökként idekerültek a kutyák, mindig voltak már lovak is. Így a ló mellett nőtt fel a kutya. Volt olyan hogy majdnem megrúgta a kutyát, mert túl ment a határon, azután már a kutya is tudta hogy kell viselkedni. Mára már nincs semmi gond, meg régen sem volt, nem fél egyik se a másiktól. a lovaim rendszerint kint vannak a szabadban, a kutyák meg ott vannak velük. Inkább őrzik védelmezik őket, mint hogy bántanák. Van persze olyan is, hogy felpörög a kutya és játszana, na olyankor közbe lépek és odébb zavarom őket.
2012. nov. 17. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!