Milyen lenne egy nóniusz X andalúz keresztezésű ló? Mindkét fajtából a legjobb, legösszeillőbb egyed keresztezése.
Ne haragudj, de ezzel vitatkoznék, mert elég nagy hülyeséget mondtál. Belerondítana? Hát te is elég undormány lehetsz, ha ilyet mondasz!
A cél a nóniusz feljavítása lenne elméletben, és nem az andalúz lerondítása. Egy ló amúgy sem lehet ronda!!
Olcsóbban kijönne ha ezeket az "új" nóniuszokat egy könnyebb (fríz SZERŰ) hidegvérűvel kereszteznéd..
Amúgy az igazi régi nóniuszok szerintem is sokkal-sokkal szebbek voltak.. (:
Amúgy próba szerencse..;D
Utolsó válaszoló! Pont azért gondoltam az andalúzra, mert úgymond "hasonlóbb". Tömegesebb, akciós mozgású, gyönyörű, stb. stb. A telivértől csak sportosabb lesz, vékonyabb, és temperamentumosabb. Az andalúz amúgy is sok lófajta kialakulásában játszott szerepet.
Egy hidegvérű X nóniusz keverék valószínűleg csak tömegesebb lenne, de nem nemesebb, jobb mozgású. Az andalúz az a lófajta, ami igazán "színt" vihetne a fajtában-bár is elméletileg, meg csak szerintem.
Nézzétek meg ezt a képet. Ez egy igazi nóniusz 1920-ból. Már tízen pár évvel ezelőtt is mások voltak a nóniuszok. Onnan veszem, mert emlékszem, amikor nézegettük őket, és akkor még sokkalta gyönyörűbbnek tűntek. Apukám kedvence is a nóniusz, és imádja őket, de amikor most mutatok neki a lovasok.hu hirdetései közül párat, akkor nem igazán lelkesedik értük. Talán azért, mert már nem az az igazi nóniuszok. Nem mondom, akad néhány gyönyörű egyed, ahogy pl. ezek is: [link] vagy ő: http://www.youtube.com/watch?v=_UiELuFz1PU de elég sok olyan van, ami ... hogy is fogalmazzak.. nem az igazi.
biztos nem lenne rossz a végeredmény.
És szerinted a nóniusz x fríz mennyire lehet szerencsés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!