Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Karámozás, helyváltás?

Karámozás, helyváltás?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok milyen hatással lesz a lovamra, ha most átviszem egy másik istállóba és ott az egész napos karámozás helyett csak fél nap jut neki? Kicsit attól tartok, hogy unatkozni fog és előveszi a rossz szokásait, amennyiben vannak neki....:)

Elég egy lónak fél nap karám? Ha mondjuk biztosra minden másnap tudnék kimenni hozzá?

2012. nov. 8. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem elég.

A lónak az a legjobb, ha egész nap kinn legelhet a társaival. Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb egy legelőn tartott ló, mint amelyik sokat van boxban.

2012. nov. 8. 17:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Igencsak reális esély van rá, hogy rossz szokásokat vesz fel, pláne a hirtelen váltás esetén.
2012. nov. 8. 17:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Az enyémek egész nap kinn szoktak lenni és ha pl. rossz idő miatt nem mehetnek ki, akkor szinte megőrülnek. A lovak szeretik a megszokott dolgaikat. Az lenne a legjobb, hogy pl. délelőtt kirakják karámba (gondolom akkor vagy inkább elfoglalt) és délután pedig kimész hozzá. Akkor nem lenne a fél napja teljesen tétlen.
2012. nov. 8. 20:12
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos én is azt gondolom, hogy kevés. Főleg, hogy kiderült 30 lóra van 20 karám.... már azt is kétlem, hogy minden nap kint lenne.

Köszönöm a válaszokat, értékeltem.

2012. nov. 9. 09:32
 5/7 anonim ***** válasza:

És az karám mekkora?

Nem értem miért nincs pl csak 3 v 4 nagyobb és akkor ott több ló lehetne kinn együtt, amelyek meg problémásabbak azok külön. Az első 2-3 órában van egy kis csetepaté hogy eldöntsék a rangsort utána békésen ellegelésznek egymás mellett. Nagyobb terület van mozogni és a ménesbeli életforma is adott lesz. Ha mindegyik ló külön karámban van az kb olyan mintha boxok lennének csak tető nélkül.

2012. nov. 9. 10:43
 6/7 anonim ***** válasza:
ja és ráadásul egyedül van egy karámban? szegény.. na ez már aztán börtön élet cellával, elkülönítve. a lovaknak szükségük van egymás társaságára, hogy együtt szaladgáljanak, vakarásszák egymást, játszanak... miért vitted át ilyen helyre? ez nem (hobbi)lónak való élet!
2012. nov. 9. 11:08
 7/7 liaison válasza:

jobb a lónak kint. de télen tkp. a legtöbb ló csak fél napot van kint, hisz hideg van és korán sötétedik. egy csomó lovardában félnek tőle, h elfagynak a vízvezetékek az istállóban, ha nincsenek bent a lovak és nem adják a meleget.

ha egyszerre több ló van bent, akkor annyira nem unatkoznak. de persze minél többet van kint jó körülmények között (nem ázik/fázik/éhezik), annál jobb neki.

bentre viszont már lehet kapni mindenféle unaloműző cuccokat is :D

2012. nov. 9. 12:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!