Karámozás, helyváltás?
Mit gondoltok milyen hatással lesz a lovamra, ha most átviszem egy másik istállóba és ott az egész napos karámozás helyett csak fél nap jut neki? Kicsit attól tartok, hogy unatkozni fog és előveszi a rossz szokásait, amennyiben vannak neki....:)
Elég egy lónak fél nap karám? Ha mondjuk biztosra minden másnap tudnék kimenni hozzá?
Szerintem nem elég.
A lónak az a legjobb, ha egész nap kinn legelhet a társaival. Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb egy legelőn tartott ló, mint amelyik sokat van boxban.
Igen, sajnos én is azt gondolom, hogy kevés. Főleg, hogy kiderült 30 lóra van 20 karám.... már azt is kétlem, hogy minden nap kint lenne.
Köszönöm a válaszokat, értékeltem.
És az karám mekkora?
Nem értem miért nincs pl csak 3 v 4 nagyobb és akkor ott több ló lehetne kinn együtt, amelyek meg problémásabbak azok külön. Az első 2-3 órában van egy kis csetepaté hogy eldöntsék a rangsort utána békésen ellegelésznek egymás mellett. Nagyobb terület van mozogni és a ménesbeli életforma is adott lesz. Ha mindegyik ló külön karámban van az kb olyan mintha boxok lennének csak tető nélkül.
jobb a lónak kint. de télen tkp. a legtöbb ló csak fél napot van kint, hisz hideg van és korán sötétedik. egy csomó lovardában félnek tőle, h elfagynak a vízvezetékek az istállóban, ha nincsenek bent a lovak és nem adják a meleget.
ha egyszerre több ló van bent, akkor annyira nem unatkoznak. de persze minél többet van kint jó körülmények között (nem ázik/fázik/éhezik), annál jobb neki.
bentre viszont már lehet kapni mindenféle unaloműző cuccokat is :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!