Több kérdésem is lenne. (? )
Először is: Az engedetlen lovak általában ki akarnak menni a körből, de az én lovam (még csak nemrég ülök rajta) állandóan bejön a körből, mint aki jól végezte dolgát. Mikor megpróbálom visszaterelni a körre, egyszerűen nem reagál. Mikor megcsapom, mert még mindig nem mozdítja a füle botját sem a parancsokra, egyszerűen nem érti, hogy mit kellene csinálnia! Mit tegyek?
Második gondom: Végre lépésben tud már úgy haladni, hogy nem jön be körönként hozzám. De ügetésben egyszerűen nem sikerül. Először megpróbáltam csak megsuhogtatni, hátha így észreveszi magát (lépésben erre kimegy mostanában)de még arra sem reagál, mikor megcsapom az ostorral!
Mikor megkérdeztem az előző gazdáitól, hogy ők mégis hogyan futószárazták ez a válasz jött: - Áh, mi nem futószáraztuk, minek az?
Most mit tegyek a lovammal?
Először is az edződ aligha képzett szakember,ugyanis a futószárazás nagyon fontos tényező,különösen csikók belovaglásánál van döntő szerepe de egyéb területen is szükséges.
Sokat segít ha alkalmazol valamilyen lekötést,pl kikötőszárat,mert az megvezeti az íven. Ha be akar jönni feléd ,akkor az ostorral közelebb lépsz hozzá,nem kell vele megütni,elég ha tudja ,hogy a kezedben van és reagálni fog rá.Ha nincs idomítva,akkor valszeg nem nagyon tud még körön menni,fordulni,nincs úgy egyensúlyba,szóval többek között akár ez is magyarázat lehet arra ,hogy befele sodródik.Legyen lekötve,belső állításban.
Három részben összefoglalja a futószárazás alapjait. Viszont mindenképpen kérj segítséget szakembertől is, hiszen a rossz szájízű munka után a kapcsolat is romlik kettőtök között, amit gondolom te sem szeretnél :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!