Több három ló eltartása, mint egy kukásautó fentartása?
Számolj a benzinnel. Egy lónak a bértartása havi 40.000 ft. Te költesz ennyit egy hónapban a kocsidra?
Ha otthon tatod, szerintem a kaja ára attól még ugyan ennyin mozog kb.
Én asszem értem mire gondolsz, de az nem éri meg. Gondolj bele, hogy egy kukásautó hány km-t megy egy hulladék begyűjtési napon és mennyi szemetet képes elvinni (lásd tömörítős autók), meg a hulladék gyűjtők és lerakók távolsága sem elhanyagolható.
Egy lovaskocsin nem tudnál annyi hulladékot szállítani és olyan rövid idő alatt, hogy az megérje.
Úgy van ahogy az előző mondja.
Ráadásul a lovak el is fáradnak, nem lehet velük akármennyit menni, illetve betegek is lehetnek.
Jobb erre a célra a kukáskocsi !
Sok pet palack már nem könnyű. Nézd én egy 26 ezres városban lakom, ha itt lóval szállítanák a szemetet ahhoz rengeteg ló kéne és egy nap alatt végig se járnák a várost, de még egy kisebb településnél sem érné meg.
Pl erre a célra legyen 40 ló ezeknek havi tartási költsége kb 30 000Ft/ló/ hó csak ez 1,2 millió/hó aztán a 2 havonta patkolni kéne mindet ez vassal együtt 12-15 ezer/ló nem beszélve az oltásokról és az egyéb esetleges betegségekről. Ráadásul nem tudnak akkora területet bejárni illetve annyi hulladékot elvinni mint a kukásautók. Azt is nézni kell, hogy a lerakók/átrakók többsége a városoktól távolabb helyezkedik el.
Lehet, hogy drága a gázolaj, de még mindig hatékonyabb a kukásautó, mint a ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!