Csak akkor ülhetek fel a lovamra parelli kötőfékkel meg anélkül ha már mennek a játékok száron és szabadon is?
Igen végül is a földi munka megalapozza a hátról végzettet, mivel a földön tanulja meg a ló, hogy a nyomásra engedjen (lépjen el tőle).
Persze, ha van egy jól belovagolt lovad és karámban vagy, kipróbálhatod kötőfékkel, mert úgyis tudod irányítani mert elvileg a lovad már tudja ezeket, hisz a "hagyományos" lovaglás is ezen alapul (lásd csizmasegítségek) csak itt a szár még annyi hangsúlyt sem kap. Meg itt jóval bizalmasabb kapcsolatról beszélhetünk már.
Jajj istenem. -.- xD Nagyon beszűkültek itt néhányan. Ki beszélt itt a lovaglás feltalálásáról? Én csak a minden nélküli lovaglásra voltam/vagyok kíváncsi. Ennyire nem akarok eltérni a témától, és megkérek minden kedves kötekedőt, hogy legetőség szerint a kérdésre koncentráljon és ha egymód van rá, ne olvassa a korábbi válaszokat, mert zavaró hatású lehet a válasz adásra! :)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!