Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a véleményetek a pintó...

Mi a véleményetek a pintó fajáról?

Figyelt kérdés
Pintó lovat szeretnék venni és mindent tudni szeretnék róla. Már sok cikket elolvastam róluk de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok! Ha esetleg valaki tud eladó pintót Győr-Moson.Sopron megyében az légyszíves írjon! :)

2012. okt. 23. 12:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát szerény véleményem szerint a Pinto nem alkot külön fajt de fajtát is csak Amerikában. Pinto akármilyen két ló kereszteződséből született foltos ló. Amerikában csak akkor számít külön fajtának a foltos ló ha legalább az egyik ágon a felmenő telivérek. De lehet, hogy tévedek. Nekünk van egy Holland sportlovunk és annak is Pinto a színe. DE láttam már hidegvérű lovat is Pitoba. Nagyon meg kell nézni a származását is Magyarországon egy foltos lónak, hogy el lehessen azt róla mondani, hogy ez egy Pinto fajta. Szóval ez így egy előg tudatlan kérdés volt. Ha szín alapján akarsz lovat választani akkor régen lecsúsztál a helyes útról.
2012. okt. 23. 12:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Másrészt itt nézz szét. Az első kis ló az onnan van ahonnan keresel, de elég kis töpszli lesz felnőtt korában is: [link]
2012. okt. 23. 12:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem személy szerint van egy Pinto fajtájú lovam, és imádom! :)

Arab telivérXwelsh póni voltak a szülei. Már 12 éves, és 6 éve van nálam.

Az elején ugye a pónivér miatt nagyon próbálkozós volt, szivatott agyba-főbe, nem figyelt rám, szinte azt csinálta , amihez éppen kedve volt. Nem érezte a csizmát, a szája iszonyatosan kemény volt. Kivívtam nála a tiszteletem(nem vertem agyon, ne értsd félre!), rengeteg lovaglás, odafigyelés, foglalkozás, nem hagytam rá a dolgokat(már amennyire tudtam, kis 14 évesen), és lám, 2-3 hónap kitartó munka árán sikerült egy olyan lovat csiszolnom belőle, akire mindig is vágytam. :) Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak vele, de ez természetesen lófüggő, melyik Pinto milyen.

Én úgy vélem ritka fajta, errefelé sokan megcsodálják, nem sokan hallottak még erről a fajtáról(mondom, errefelé).

Ahogy az előttem válaszoló írta, jól nézd meg a szüleit, nagyban befolyásolja a viselkedését, a vérmérsékletét. Én csak ajánlani tudom a Pinto lovakat. DE semmiképpen se a szín alapján válassz lovat(szintén igazat adok az előző válaszolónak). Sok sikert! Üdv

2012. okt. 23. 14:05
 4/12 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék! Eszem ágában sincs szín alapján lovat venni!! Egy jó lovat szeretnék kifogni, de más okai vannak ,hogy miért port tarkát szeretnék venni! ( múlt családi dolog :( ) szóval ez miatt kérlek ne ítéljetek el! .. Azt meg én is tudom amit az első válaszoló leírt,hogy Amerikában hogyan döntik el, hogy e ló pintó-e vagy sem. Én is egy holland sportlovat szerettem volna megvenni aki szintén tarka volt,de sajnos valaki gyorsabb volt nálam!

A kérdést pedig azért tettem fel mert jót is és rosszat is hallottam már olyan emberektől akik pintókkal foglalkoznak( mindegyik lónak ismerem a szüleit!) ezért akartam a ti véleményeteket is megtudni! :) És ezért kértem ,hogy aki tud pintó fajtájú, színű lovat az kérem jelezze! ( Hibbilónak, 158 cm marmagasság felett!:) )

2012. okt. 23. 21:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia a pinto am paint horse...... A quarter horse majdnem ugyan az csak nem foltos .... Ölni tudnék egy olyan lóért....
2012. okt. 25. 14:19
 6/12 anonim ***** válasza:
Nézz szét lovasok.hu-n. Van egy pár eladó Pinto. Én vagyok az első válaszoló. Mikor nézted a lovat és hogy hívták, mert lehet, hogy éppen mi voltunk azok a gyorsabbak. xD Másrészt leírtam. Mivel aPinto nem képez önálló fajtát ezért nem lehet róla mit mondani mert gyakrolatilag minden ló más ősöktől származik így mind másban tehetséges és más tulajdonságai vannak. Így ez igazán egyedfüggő.
2012. okt. 25. 20:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen azt minden nap megnézem hátha... :) Eddig kb 3 olyat találtam ami úgy tényleg megfogott képek leírás és utolsósorban szín alapján... Az egyik egy nyíregyházi Mohikán nevezetű ló volt akit elvittek előlem! :) ő lenne az?
2012. okt. 26. 13:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem! :)
2012. okt. 26. 13:52
 9/12 anonim válasza:
első lónak lesz?? nekem is van , én a vágóhídról vettem mert túl vad volt és leadta a gazdája ...... nagyon könyen tanulnak , okosak . Vágtájuk nagyon kényelmes , főleg szőrén.
2012. okt. 30. 11:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen első lónak lenne!! :)
2012. okt. 30. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!