Mi a véleményetek a pintó fajáról?
Szia!
Nekem személy szerint van egy Pinto fajtájú lovam, és imádom! :)
Arab telivérXwelsh póni voltak a szülei. Már 12 éves, és 6 éve van nálam.
Az elején ugye a pónivér miatt nagyon próbálkozós volt, szivatott agyba-főbe, nem figyelt rám, szinte azt csinálta , amihez éppen kedve volt. Nem érezte a csizmát, a szája iszonyatosan kemény volt. Kivívtam nála a tiszteletem(nem vertem agyon, ne értsd félre!), rengeteg lovaglás, odafigyelés, foglalkozás, nem hagytam rá a dolgokat(már amennyire tudtam, kis 14 évesen), és lám, 2-3 hónap kitartó munka árán sikerült egy olyan lovat csiszolnom belőle, akire mindig is vágytam. :) Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak vele, de ez természetesen lófüggő, melyik Pinto milyen.
Én úgy vélem ritka fajta, errefelé sokan megcsodálják, nem sokan hallottak még erről a fajtáról(mondom, errefelé).
Ahogy az előttem válaszoló írta, jól nézd meg a szüleit, nagyban befolyásolja a viselkedését, a vérmérsékletét. Én csak ajánlani tudom a Pinto lovakat. DE semmiképpen se a szín alapján válassz lovat(szintén igazat adok az előző válaszolónak). Sok sikert! Üdv
Félreértés ne essék! Eszem ágában sincs szín alapján lovat venni!! Egy jó lovat szeretnék kifogni, de más okai vannak ,hogy miért port tarkát szeretnék venni! ( múlt családi dolog :( ) szóval ez miatt kérlek ne ítéljetek el! .. Azt meg én is tudom amit az első válaszoló leírt,hogy Amerikában hogyan döntik el, hogy e ló pintó-e vagy sem. Én is egy holland sportlovat szerettem volna megvenni aki szintén tarka volt,de sajnos valaki gyorsabb volt nálam!
A kérdést pedig azért tettem fel mert jót is és rosszat is hallottam már olyan emberektől akik pintókkal foglalkoznak( mindegyik lónak ismerem a szüleit!) ezért akartam a ti véleményeteket is megtudni! :) És ezért kértem ,hogy aki tud pintó fajtájú, színű lovat az kérem jelezze! ( Hibbilónak, 158 cm marmagasság felett!:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!