Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy allitsam be az akadalyok...

Hogy allitsam be az akadalyok tavolsagat? :?

Figyelt kérdés
Az lenne a kerdesem,hogy honnan tudom lemerni vagy kiszamolni,hogy ha osszetett akadalyt akarok tenni a lovamnak,akkor milyen tavolsagra rakjam a kitoroket?mert az elsot lehet elkapja de a masodik neha nem jon ki a vagtaugras.tehat hogy szamitsam ki?
2012. okt. 17. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
egész vágtaugrásra rakd. Lovanként különbözik, sőt, a lovat is tudod nyújtani, meg rövidíteni, és úgy is változik...
2012. okt. 17. 23:40
 2/6 anonim ***** válasza:
23%

az ügetés cavaletti 5 tyúklépés", a vágta 3 lépés... ez csak egy nagyjábol ad jó távolságot (poninak stb.) más kell.

Ha két ugrást állitasz egymás mögé, akkor annyiszor 3 nagy lépés (ugrástól-ugrásig!), ahány vágtaugrást akarsz a két akadály között- A be-ki ugrás pl. csak 1 vágtaugrásnyira van (az az 3 lépésre), de ez csak egy gimnasztikai feladat, a rendes akadályok 2-3 vágtaugrásra (6-9 lépsre) vannak egymástól.

2012. okt. 19. 16:55
 3/6 A kérdező kommentje:
masodik koszi szepen
2012. okt. 19. 19:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

igen, kb jót írt a második, bár az én lovamnál, 4,5 tyúklépés (saját 38 körüli lábammal), és az se mindegy h 35-ös, vagy 46-os lába van az illetőnek. Lépése is valakinek 80 cm, valakinek 1,5 méter...Igazán pontosan lehet így számolni :)

2012. okt. 20. 11:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért irtam hogy körülbelüli érték... mert az sem mindegy hogy milyen irmaban mész bele az ugrásba, gyorsabb vágátban sem úgy fog kijönni a távolásg mint rövid vágtában. De egy általános távolságot igy kell kiszámolni, nézd meg a lovaskönyvekben:)
2012. okt. 20. 12:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A szabvány méretek 2 ugrás : (úgytudom versenyeken is így használják)

1 vágta : 7,5m

2 vágta : 10,5m

3 vágta : 14,5m

4 vágta : 18m

5 vágta : 21,5-22m

6 vágta : 24,5-25m

7 vágta : 27,5-28m

2012. okt. 22. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!