Mennyibe kerül ló kiszállítása az Államokba?
Én úgy tudom, hogy elég hosszú időre karanténba kell tenni, drága is a kiszállítás, és hajóval az is sok idő.
Jobban jársz, ha itthon rábízod a lovad egy hozzáértőre, kint meg ha lovagolni akarsz, akkor bérelsz egy lovat.
Nem olcsó, sőt inkább drága. Az utazáshoz tuti, hogy meg kell legyenek a papírjai, teljes eü kivizsgálás, mindenféle oltás, chip stb. A szállítás a legnagyobb költség. Mivel utaztatnád? Hajón, repülőn? Szerintem 500 ezer -1 milla közt lehet a költsége.
Én a helyedben utána kérdeznék az USA nagykövetségen, hogy mi ennek a menete, milyen költségekkel jár, mik az eü feltételek. Utána meg keresnék pár légitársaságot vagy hajótársaságot. (ha hajó, akkor hosszabb idő, végig kell utaznia egész Európát, stresszesebb).
Ha csak 1 évet dolgozol kinn szerintem lesz, aki idehaza vigyázzon rá, viszont, ha úgy néz ki kinn is maradsz akkor érdemes elgondolkodni rajta, mert hazahozni sem lesz olcsó.
Egy ismerősöm 5 éve hozott egy lovat az USA-ból haza (ő is kint dolgozott, és ott vette), akkor volt a szállítás 500 ezer Ft, és ez csak egy irány!
Kérdezz rá az USA követségén, mert ráadásul nem lehet egész évben oda lovat szállítani, van olyan időszak, amikor tilos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!