Szerintetek menne?
Figyelt kérdés
szerintetek betudnék lovagolni egy 4 éves csikót?igaz még fiatalnak tartotok mert 12 vagyok de 6 éve lovagolok2012. okt. 9. 06:48
1/11 anonim válasza:
Az, hogy hat éve lovagolsz, még elég kevés információ. Kérdés, hogy milyen szinten?
2/11 anonim válasza:
6 év az semmi,röviden és tömören a válasz NEM.
3/11 anonim válasza:
6 éve lovagolsz, de milyen szinten? A heti egy karámban lötyögés a belovagláshoz kevés. Még jó ideig ne is próbálkozz vele, bízd szakemberre.
4/11 anonim válasza:
Nem. A belovagláshoz erő is kell (megugorhat, ilyesmi), 12 évesen még nagyon felejtős a dolog.
5/11 anonim válasza:
Illetve hát 6-7-8 éves korában még mit jelent "lovagolni", mert a pónin elzötyögünk meg vezetgetnek az nem igazán ide tartozik. :) Egy ilyen fiatal gyereket még nem lehet magas szinten oktatni, akik ilyen fiatalon versenyen vesznek részt ott sem a saját tudásuknak köszönhetik az esetleges eredményt hanem annak hogy volt valaki aki jól alájuk készítette a lovat... :)
Én azt mondanám, hogy ha van rá lehetőség akkor inkább legyen a segítségedre egy tapasztaltabb, idősebb lovas is.
6/11 A kérdező kommentje:
hát szabadon vágtázok de ha nem hát nem.csak megkérdeztem mert 3 házzal arrébb van 2 ló aztán néha áttszoktam menni hozzájuk.csak kiváncsiságból megkérdeztem.(amúgy sem engednék meg)
2012. okt. 9. 16:50
7/11 anonim válasza:
Na így meg főleg nem, hogy más lova. Majd ha felnőtt leszel és felelősséget tudsz vállalni magadért és az általad végzett munkáért, mert a belovaglás felelősségteljes munka és nem nehéz elrontani.
8/11 anonim válasza:
Az, hogy szabadon vágtázol még édes kevés. A belovagláshoz először is az kell, hogy helyesen lovagolj. Jó legyen az ülésed, a segítségeid stb.. A másik pedig, hogy rutin kell hozzá. Ez alatt nem csak azt értem, hogy egy szépen együttműködő lóval el tudsz lovagolni, hanem azt is, hogy akkor se ess kétségbe, ha nem megy ilyen simán. Tehát, ha pl elkezd bakolni alattad, vagy megijed és megugrik, lehetőleg akkor is uralni tudd a helyzetet, ne fagyj le és ijedj meg, hanem tudd, hogy mit kell tenni, és helyesen reagáld le a helyzetet. Mert az efféle dolgok belovaglás alatt lévő lónál/csikónál elég gyakoriak...
9/11 anonim válasza:
én a lovamat a volt oktatóm segítségével lovagoltam be
10/11 anonim válasza:
Inkább csináld azt, hogy mikor jön a HIVATÁSOS belovagló, Te is odamész, nézed, segítesz pl. tisztítani, futószárazni, így sok mindent tanulhatsz! De SEMMIKÉPPEN sem ülhetsz rá! Nagyon veszélyes lenne, illetve ki tudja, hogy akkor esetleg tökre elrontod a belovaglás menetét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!