Ti hordtok biztonsági mellényt vagy gerincvédőt lovagláshoz?
Kedves utólsó, lehet belőle viccet csinálni, de épelméjű ember fölveszi a biztonsági felszerelést, csakúgy, ahogy fölveszi a motoros is, vagy ahogy bekapcsolod a biztonsági övet az autóban.
Nekem military-s bukómellényem van, azt csak ugráshoz hordom, meg versenyen, illetve a keményebb lovakkal terepen is. De készülök venni azt az egyszerűbb, ruha alatt is hordható gerincvédőt, mert baj bármikor történhet akkor is, ha már huszonéve lovagolok, csak a bukómellény nyáron irtó meleg, ilyenkor meg nem fér rá a kabát tetejére.
Amióta egy kutya átkergetett minket az erdőn vágtában,azóta kobakot hordok és tervezem a gerincvédő vásárlást is.:)
Jó ha van .
Szerintetek mégis mit számít, hány éve vagytok lovak között??? Ha valaki már X éve lovazik, azzal már nem is fordulhat elő semmi bibi, ugye? Okos, okos..... Akkor viszem a prímet közöttetek, huszonhét éve ültem lovon először, azóta csinálom. :-) ennek ellenére nem gondolnám, hogy sérülhetetlen lennék....
Veletek már elő sem fordulhat, hogy megijed a ló és csinál valami hülyeséget, vagy elestek lóval együtt, vagy bármi, ugye? Hadd mondjam el, hogy több, mint harminc éve lovazó kedves ismerősöm (jó lovas!) gerince tört el egy kis X-en... Szintén huszonéves, versenyzői múlttal rendelkező ismerősöm egy laza, sima csoportos tereplovagláson esett le lóról úgy, hogy kómába esett, majd egy év múlva meg is halt....
SEMMIBE nem kerül fölvenni a védőfelszerelést, de adott esetben az életetek múlhat rajta. Nem az a jó lovas, aki nem hord kobakot, mert minek, ugyan már....
18 éves, lány vagyok, 8 éve lovagolok. :) Saját lovam van.
Nem hordok mellényt, kobakot mindig, Terepen meg főleg, és ugrani is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!