Mi a véleményetek az EPONA Spanyol lovasiskoláról?
Az a laikus aki azt mondja, hogy gyönyörű és szép. Aki viszont mögé lát a dolgoknak az tudja, hogy ez nem csodálatos dolog. Ez egy állatkínzás. Nem kell szabadidomítónak lenni, hogy normálisan bánj egy lóval. De legalább a szabadidomítók nem feszítővel lovagolnak és nem kényszerítik a ló fejét roll kur-be brutális módszerekkel.
Sajnos el vannak tévedve azok az emberek akik szerint ez gyönyörű.
Már ne is haragudj, de aki megnézni a google-ben a képekben az epona lovasiskola képeit, annak (normál esetben) könnybe kéne lábadnia a szemének. Én sírni tudok rajta, hogy emberek képesek így bánni lóval.
Ez minden csak nem lóközpontú.
Na ezen most el lehetne vitatkozni egy jó darabig. De! Előző! Ugye azt állítod, hogy csak a laikus nem látja, hogy ez állatkínzás. A véleményed pedig pont olyan, mintha egy laikus mondaná, de ne bírálni akarlak, hiszen mindenkinek meg lehet/ meg van a véleménye..
Voltam már néhányszor az Eponában, lovagolni és külső szemlélőként is. Igen, feszítővel lovagolnak.. bemutatókon. A hagyományőrzés része a feszítő (régi barokk, ugyanúgy, ahogy a ruhák, díszítések, de gondolom ezt nem kell magyarázni) Feszítő annak való, aki tudja is használni.. ők tudják. Nem kevés szakértelem van mögöttük, nem is néhány év, nem is néhány külföldi mester. És még egy utolsó gondolat: Andalúz ló: középhosszú(bár majdnem rövid), vastag nyak--> na most, ha egy ilyen lovat szárra akarsz lovagolni, egyrészt nehéz, mert a magas nyakillesztés miatt mélyre nehezebben megy, másrészt alapból (még ha akármilyen "normális" lovas ül rajta, akkor is) ennyire lekerekedik a nyaka. Ez pedig az én véleményem, nem kell elfogadni, de nem is kell egyből állatkínzásként elkönyvelni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!