Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Még mit kell beszereznem...

Még mit kell beszereznem ezeken kívül?

Figyelt kérdés

Lovat veszünk,már ki van választva a ló lefoglalóztuk.

Megvettük az alábbi lófelszerelesékeket:

-nyereg(kengyellel,hevederrel)

-nyeregalátét

-kantár zablával

-lótakaró

-kötöfék vezetöszárral

-futószár

Vettünk ápoló dobozt.Rendeltem nyalósót is.Etetö,itató vödör van.

A ló helye a kertben lesz,amiben építtettünk egy 3oldalról zárt beállót.A szénát,abrakot az egyik ismerösünk hozza majd,ha meglesz a ló.

Egész nap legelön lenne.

Még egy kérdésem lenne,hogyha kilovagolok az erdö mögé és ott a réten legeltetem a lovam megbüntetnek?

Elsö lovunk lenne,szeretnék minden biztosítani számára

2012. szept. 29. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Esetleg ha kell neki, akkor ín/boka védő, és ha problematikus, akkor a megfelelő szerszám hozzá (gondolok itt martingálra, stb...) Ha a rét magánterület, akkor baj, ha tájvédelmi körzet akkor nem!
2012. szept. 29. 20:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Ezeken kívül rengeted dolog kell...

Ezek amik itt vannak felsorolva csak alap dolgok:

[link]

Nézd végig a sort,mi kell.

Szerintem nem fognak megbüntetni,viszont,ha a ló nap mint nap ott eszik,és a kaját onnan "kaszáljátok" neki akkor igen,megfognak.Néha-néha legeltetésért még nem.

2012. szept. 29. 20:53
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem,nem kell neki ín- és bokavédö sem,talán beszerzek egy kikötöszárat futószárazáshoz.

2# nem értem,szinte minden megvan arról az oldalról amit küldtél...lehet én vagyok ilyen vak,de mondanál pár dolgot még amit esetleg kifelejtettem?

2012. szept. 29. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Lovaglópálca, ostor, lábvédők, futószárazó szakáll, kötőfékből, vezetőszárból pót is kell, nyeregalátétből nem árt többet is beszerezni mert azt időnként mosni is kell.

Fülvédőt is érdemes beszerezni, valamint légymaszkot, szállítókamáslikat, a felszerelésekhez bőrápolót, adott esetben bőrfesték, a patáknak pataápolót, patazsírt.

Megvan már hogy ki lesz az állatorvos és a kovács?

Egyébként ha nem magánterület akkor nem büntethetnek meg.

2012. szept. 29. 21:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Ínvédőt és bokavédőt pedig igenis illene beszerezni, ha terepre mész és felverődik egy kavics vagy egy ág vagy bármi akkor ne az inát üsse meg... Ugratásnál ugyanez.
2012. szept. 29. 21:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Amit pedig még kifelejtettem, hogy nem ártana egy zselépad is, ez a nyeregalátét és a nyereg közé kell, ütéscsillapító hatása van, jó a ló hátának :)

[link]

Ezt is be lehet szerezni lovas boltban mint a többi holmit.

Sok boldogságot a lócához! :)

2012. szept. 29. 21:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi kellene még? (2-es vagyok)

Nektek mindenetek megvan,újat igazából nem tudok mondani,de lábszárvédőt vegyetek,mert fontos.

Esetleg egy kis szeretet.Az a legfontosabb! :D

2012. szept. 29. 21:18
 8/9 anonim ***** válasza:

A szénának is kell egy tetővel fedett rész, mert a ponyva könnyen szakad.

Legyen ostorod, pálcád, vezető/kikötőszárból több is. Nem árt egy lótakaró télire munka utánra, míg vissza nem szárad. A fülvédőt meg ilyesmiket feleslegesnek tartom. Bőrápoló szereid legyenek, illetve patazsír, WU2 lósamponnak, lómosásához vödör, szivacs, kefe.

Nem árt összeszedni egy egészségügyi pakkot, legyen benne nyomókötéshez steril pólya, sebkötözők (akár a gyógyszertárban vehető fásli is megteszi), betadin fertőtlenítőnek, neogranormon vagy körömvirágkrém hámosítónak, Alu spray is jó fertőtlenítő. Beszerezhetsz egy jó adag lóbalzsamot is.

Amondó vagyok, hogy a pataápoláshoz ne csak patakaparód legyen, hanem érdemes beszerezni egy ráspolyt (reszelőt) is, így ha nincs patkó a lovon, akkor is formára lehet igazítani a ló patáját míg nem jön a kovács.

2012. szept. 29. 21:18
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok jó tanácsot!Szeretböl túl sok is lesz majd neki :)

Akkor mindenképpen beszerzem lábvédöket,meg a börápoló cuccokat is.Na meg a többi felszerelést.

Természetesen a kovács egyben az állatorvos is,aki megvan

2012. szept. 29. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!