Hogy lehet valakiből kinevelni a parát?
Ha nincs meg benne az önbizalom,akkor annyira nem lehet ügyes.Amíg nem bátorodik fel,addig.Menj oda te,mutasd meg neki ,hogy az a ló nem bánt,a feladat egyszerűen kivitelezhető.Ha látja,hogy te tudod,akkor ő is megpróbálja majd. ;)
Milyen lovas fél egy új lótól?Én minden ismeretlen lónak
" rögtön a nyakába ugrok". :D
A kinevelést nem bunkó módon értettem, nem nézem kutyának...
Volt több rossz tapasztalatuk, és ennyi. Nekem is volt olyan időszakom, amikor kicsit bátortalanabb voltam...
Milyen lovas fél egy új lótól?
Kérdésre válaszolva: Aki idősebb (ez alatt a 14+-t értem)
megfontoltabb, előre gondolkodik, és volt már negatív élménye. Én is szeretem megnézni a lovat, ha ráülök, ha nem is más alatt, akkor futószár, vagy karámban, pedig annyira nem vagyok béna, csak tudom, ha most összetöröm magam, akkor nem tudok dolgozni, nem tudom eltartani a lovam, se magam...
Én is a parások táborát gyarapítom, egyrészt rossz tapasztalat miatt (idegen ló majdnem ledobott magáról), másrészt tereptől pl azért, mert még nem tudpk vágtázni, és "jaj mi lesz, ha beugrik vágtába, azt sem tudom, hogy kell megállítani (már ha egyáltalán sikerül fennmaradnom)".. Ez a para mondjuk idegen lónál bent is megvan. Míg nem ismerem, hogy nem hisztis, nem kezelhetetlen, addig nem vagyok nyugodt.
+ ott van, hogy önfenntartó vagyok, és baromira nem szeretnék kiesni a munkából, mert akkor nem lenne pénzem fizetni, amit kell (rezsi, stb).
+ nem akarok hős lovas lenni, csak hobbilovas.
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!