Míért nem akarja vinni a kocsit a lovam?! Valaki segítsen sürgősen!
Kb. fél éve vettünk egy 5éves kancát. Viszonylag kicsi, 165cm magas ló. Nagyn-nagyon szelid. Az első 3 hónapban kifogástalanul vitta a kocsit, egyből indult nem kellett vele semmit se csinálni, nem makacskodott.
De az utolsó 3 hónapban nem akar elindulni. Eleinte kis noszogatásra elindult( megtoluk a kocsit, megvezettem, van kicsit ráijesztettem ostorral(de nem vertem) de mostmár sehogy sem akar menni. tolni-húzni-vezetni nem lehet mert elkezd ficánkolni és kivszi oldalra a tengelyt.
Ha simogatom, ha ráhúzok 1-2őt akkor sem változik.
Ha 1-1,5 napig szomjaztatva van( idősebbektől hallottam ezt a praktikát) akkor nagynehezen TALÁN elindul de az se mindíg. Ez meg nem állapot.
Nemtudom mi lehet a baja. A helye kifogástalan, a takarmánnyal sincs baj.
(csak kocsizásra használnánk a lovat, heti 3 alkalommal, lovaglásra nem)
Az első 3 hónapban éphogy kimondtam a vezényszavakat egyből csinálta, mostmeg alig-alig.
Épp azért vettem betanított lovat, mert nem értek a tanításához és sok időm sincs rá.
Most kipróbálom kettesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!