Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy lehet így a lovon maradni?

Hogy lehet így a lovon maradni?

Figyelt kérdés
Van olyan aki kobak nélkül, rövidnadrágban és csupasz lábbal lovagol szőrén, és a lovon marad, az hogy lehet? Meg eleve ha a térdénél nincs nadrág akkor hogy szorít vele?
2012. szept. 20. 13:14
 1/10 anonim ***** válasza:
szőrén könnyebb rövidnaciban, mert a bőröd jobban tapad. szorítani tudsz a térdeddel nadrág nélkül is, nem értem problémát :D más kérdés, hogy nem jó érzés, mikor izzad a ló, és tiszta szőr leszel utána..
2012. szept. 20. 13:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Kobak nélkül mindenki saját felelőssége szerint lovagolhat (már ha elmúlt 18). A szőrén lovaglásról meg annyit, hogy a nadrág csúszik, főleg ha megizzad a ló és így könnyen kiváshat, ha rossz minőségű vagy vékony az anyag. A csupasz láb szerintem jobban tapad, de ez nem tesz jót a bőrnek - saját tapaszatlat: a térdnadrág szőrén még tűrhető, de ennél rövidebb nacival nekem a combom belső fele kipirosodott és napokig viszketett. A lényeg hogy meg lehet oldani szőrén, rövidgatyában is a lovaglást, de megvannak a maga hátrányai.
2012. szept. 20. 13:26
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja és az kifelejtettem, hogy rövidnadrágban a ló szőre kikophat, persze csak ha rendszeresen és sokat lovagolják szőrén, naci nélkül. Viszont egy-két alkalomtól nem lesz semmi baja.
2012. szept. 20. 13:31
 4/10 anonim ***** válasza:
31%
Nagyok konnyen,en multkor furdodresszben ugrattam szoren 80 cm-t csak ugy kedvtelesbol:)se kobak se cipo se semmi csak furdodreszz
2012. szept. 20. 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:
69%

1.) Kobak:

Nem segít sem a fent maradásban sem az egyensúlyozásban, nem segít semmiben csak eséskor nyújt némi védelmet. E nélkül is lehet lovagolni, mindenkinek a saját szívügye. Én sem mindig veszek föl.

2.) Rövidnadrág, csupasz láb:

Miért ne? Rövid naciban jó szőrén :) Nem a lovaglónadrág fogja azt a tapadást nyújtani ami miatt fent maradsz a lovon.

3.) Szőrén:

Szőrén nem szorítunk lábbal, teljesen más ülés érvényesül mint nyeregben. Szőrén egyensúlyból maradunk fent.

2012. szept. 20. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
nagyon egyszerűen! majdnem mindig így lovagolok.. :) a kobaknak semmi köze ahhoz hogy ne ess le :) ha nincs nadrág, még könnyebb, mert jobban "tapadsz" a lóhoz. hidd el, nem a felszerelésen múlik, hogy fent maradsz e a lovon vagy se.
2012. szept. 20. 16:18
 7/10 anonim ***** válasza:
11%
IGAZI lovasember megtiszteli a sportot,lovát és NEM ül fel hiányos öltözékbe lóra! A kobak még hagyján,de a pofám leszakadna ha engem valaki meglátna egy szál Rövid gatyában lovon ülni! Ha valaki ennyire nem tiszteli a sportot/lovát legyen az hobista vagy versenyző akár,az bújjon el de jó mélyre! Na pontozhattok itt is!:P
2012. szept. 20. 16:32
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Utolsónak igaza van, de szerintem pont a kobak az, amit minden körülmények között hordani kellene. És a sportot akkor tisztelnék meg legjobban az emberek, ha normálisan bánnának a lovaikkal. Lehet az felcicomázva, öltönyben, nyakkendővel, ha a lovát nem tiszteli, akkor semmit sem ér.
2012. szept. 20. 16:38
 9/10 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Lóerő!

Inkább lovagoljak lazulós, koszos rövid nadrágban és szeressem, tiszteljem a lovam, mint hogy sok más lovashoz hasonlóan felvegyem a fehér inget, zakót, nadrágot mellette mégis kitépjem a szájzugát és kardként döfjem bele a sarkantyút.

A lóhoz állás nagyon nem a ruhán múlik...

2012. szept. 20. 17:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Ki bántott hogy ilyen ingerült vagy? :-) Mindenre támadással reagálsz, verd a falba a fejed de minket / engem hagyj békén légy szíves ha nem tudsz emberi hangon megszólalni. :)

Köszi

2012. szept. 20. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!