Miből gondoljátok, hogy az olcsóbb 30 000-40 000 ft értékű nyergek nem olyan jók? Egyik mafla kitalálta, a többi meg habzó szájjal ugyanazt hajtja
azért szajkózzuk ezt habzó szájjal, mert mi ezt tapasztaltuk. azért megnéznék egy olyan nyerget, ami újonnan volt 30.000 ft, hogy hogy néz ki 3 év rendes használat után. elég sok lovasnak mondtam ezt, hogy inkább vegyen 40-50 ezerért használt, minőségi, márkás nyerget, mert az egy életre jó lesz, de vannak akik nem hajlandóak használtat venni, csak újat. aztán kb 1-2 év múlva mutatják, hogy kilapult, a varrás mentén ELSZAKADT a nyeregszárny, stb. És vehetnek újat. Egy ismerősöm a Nagylovasban vett pár éve 30.000-ért egy nyerget, ami 2 hónap után kezdett szétmenni, és mikor legközelebb ott volt, látta, hogy ugyanannál a nyeregnél ki van írva, hogy csak 40 kg alatt javasolt. Kérdezte, hogy ez meg mi, amikor ő vette nem volt kiírva, de már most megy szét, mire mondták, hogy sok volt a panasz, ezért inkább kiírták.
Egy minőségi nyereg részben a felhasznált anyagok, részben pedig a márka miatt kerülnek annyiba, amennyi. Amit még tudok javasolni, hogy ezeknek a nyergeknek általában megcsinálják Németországban privát nyeregkészítők a koppintmányát, azok is messze jobbak, mint a 30.000 ft-os pille műanyagvázas bénaságok.
Ültem már olcsóbb nyeregben, de a 30.000 Ftos, ösrégi stübbenemet nem adnám oda érte :) Nem ültet rendesen, szakadnak a varrások, és a lovamon nem akarok spórolni, láttam már jó méretű olcsó nyeregtől lovat feltörni.
De ha neked az a jó, az a kényelmes, akkor használj olyat, aki a minőségit szereti, az meg használjon olyat, nem kell ezen kiakadni. (a kínai cipőben fél óra-óra után fáj a lábam, a jó, régi adidasomban csak 4-5..)
Hú, ezzel az apuci-anyucival nagyon mellé nyúltál kisanyám...A Múegyetem mellett 2 helyen melózok, hogy fenn tudjam magam tartani, mert anyuciapuci nem ad SEMMIT. Vont vissza de baromi gyorsan!
És igen, a lovam fontos nekem, ha tudok jót venni neki, akkor megteszem, nem a saját fenekemet féltem. És ha tudsz olvasni, észreveszed h nem azt írtm h kényelmes, hanem h jól ültet...
ültem olcsóban, tényleg kényelmes volt, de a szemem láttára mennek tönkre. a váz sima normál használattól eltörik, a marvas szép lassan szétnyílik, a tömés kilapul.
és te nem tudsz olvasni, mert azt írtam, hogy megnéznék egy 30.000-es nyerget 3 év rendes használat után. nem azt, hogy megnézném mit írnak egy névtelen fórumon olyan gyerekek, akik sorra azt hazudják, hogy van lovuk, stb.
nem értem mi értelme volt ezt a kérdést kiírni, mert ha valaki nem azon a véleményen van, mint te, akkor agresszíven leugatod. nyugodtan add el a stübbened és vegyél belőle egy 30.000-es fost, aztán majd 2 évente egy másikat. senkit sem zavar. senki se rossz szándékból írta be korábban tanácsként, hogy ne új olcsót, hanem használt márkásat vegyenek a népek!
19-es vagyok...
pff kerdező ezért lepontozol mert nekem nemvolt jó a szar 30 ezres nyereg? :DDD vicc.... te lovagolgassál nyugodtan abba, majd ha egyszer leborulsz az imadott kis nyergeddel a lovadról akkor visszatérhetünk a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!