Mikor, hol, és milyen lovat vegyek?
Ha fel lennél készülve a lóvásárlásra, nem tennél fel ilyen kérdést.
Akkor vegyél lovat, ha már legalább 2-3 év lovasmúlt van a hátad mögött, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt minimum heti 2x ültél lovon, már van fogalmad a takarmányozásról, tartási formákról, a ló gondozásáról és viselkedéséről.
Ott vegyél lovat, ahol találsz magadnak megfelelőt, ahol látszik, hogy jól tartották, és ami nincs túl távol a lakhelyedtől, hogy ne legyen annyira macera a szállítás, bár ha sportlóról van szó, akkor elvileg egy jó ló vételénél már igazán nem számít a távolság így országon belül.
Olyan lovat vegyél, ami a te tudásodnak megfelel, és a céljaidra alkalmas. Lehetőleg egészséges, már érett azaz olyan 8-10 év körüli lovakat szoktak első nekifutásra nézni, mert ők már tapasztaltabbak, nem ijedősek, nyugodtabbak, mint a csikók, és nem igazán lehet már rajtuk rontani. Igazából az edző segítségét kell kérni, elvinni őt is a próbára, és a próba alapján választani.
Mekkora a lovastudásod, lovasismereted?
Mire kéne?
Mekkora vagy? Fogsz-e még nőni? Hány éves vagy?
Hol akarod tartani? Ezek nélkül nem lehet megmondani milyen ló való neked.
Jó, vegyél 2-3 év körülit, nőjön a fejedre, meg módszeresen idomítsd félre. Nekem úgy is jó.
Ha pedig már edződdel ezt/azt megbeszéltél, minek teszed fel a kérdést? Edződ egyébként nem mondta, hogy 8-10 év körüli tapasztalt ló lenne a megfelelő első lónak?
Nekem mindegy, nem az én életem, nem az én lovam.
Mikor- ha már a feltételek adottak. Van egy kialakult napirended, pontosan tudod, hogy mennyi időd van rá, megvan, hogy hova viszed, hol fogod tartani (pl rideg tartás, fél rideg, etc)
A hol, az talán nem is releváns...
A milyen pedig, milyen lovas vagy, mire kell Neked a ló illetve mennyit tudod mozgatni- arab lovat (telivér és társai) pl csak akkor, ha nagyjából naponta van rá pár órád.
Hobbi szinten szerintem egy közepes vérmérsékletű, keverék lóval jársz a legjobban. 10 évig lovagoltam egy oldenburgi-nóniusz kancán, hobbilónak kiváló.
Ha ezekre mindre megvan a válaszod, jöhet a hátas :)
Ha gondolod, segítek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!