Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen készítmények vannak erre?

Milyen készítmények vannak erre?

Figyelt kérdés
Szeretnék olyan készítményt venni ami jó a lovak hízására. Sajnos a lovam nem hízik és szeretnék olyan készítményt venni ami segíteni a gyors hízásban. :)
2012. szept. 7. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:

a nem hízásnak más oka is lehet, nem csak a nem megfelelő takarmányozás. ha egész nap előtte a széna, kap egy kis lucernát, meg némi abrakot, mondjuk darált áztatott árpát, vagy tápot, akkor híznia kell. ha nem, akkor a következő 2 kérdést tenném fel:

- Megnézetted-e állatorvossal, hogy nem kell-e fogat reszelni neki? (a nem hízások hátterében 70%-ban ez áll. éles, sorjás a foga, fáj neki a rágás, lassabban eszik, nem is tudja úgy megrágni, tehát megemészteni se)

- Féreghajtva volt-e?

egyébként hizlalásra adnak melaszt, árpát, kukoricát, száraz kenyeret, lucernát. lehet kapni rohadt drágán hizlaló tápokat, de szerintem nem érik meg az árukat.

2012. szept. 7. 11:47
 2/6 A kérdező kommentje:
2 szer volt féreghajtózva , meg volt a foga is reszelve ,sőt még vért is vetettünk tőle, de a vér is teljesen rendben olt. Így nekem olyan kéne amitől hízik. :)
2012. szept. 7. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem túl idegbeteg típus? Az enyém egy időben az volt, akkor mindig lehisztizte magáról amit felszedett, mostmár megnyugodott kicsit, és hízik is szépen.

Ill ismertem csődört, akinek nem volt semmi baja, csak ha kancát látott, lerohangáltam magáról amitől hízott volna.

2012. szept. 7. 16:08
 4/6 A kérdező kommentje:
nem ,nem az egyáltalán ,sőt inkább hajtani kell meg pálca kell hozzá :)
2012. szept. 7. 19:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Gyomorfekélye is lehet. Vagy nem megfelelő, penészes takarmány. Egy telefon az állatorvosnak mindenképpen megér ő meg elmondja, hogy mit lehet vele csinálni, mi lehet a baj. Legalábbis a mi állatorvosunk ilyen. Általában a szóbajöhető lehetőségek közül a legolcsóbbal és legegyszerűbbel kezdi, aztán halad tovább míg meg nem lesz a megoldás.
2012. szept. 7. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:

első vagyok. akkor marad a melasz, illetve pl. az anivetben lehet kapni melaszhoz hasonló kakaó szagú valami kotyvalékot, 5 literes kiszerelésben, ami kimondottan hízlaló, de nálunk valaki vett olyat és a lova nem volt hajlandó úgy megenni az abrakot.

fontos a nagyon jó minőségű széna, ha lehet akkor zöld kaszálva és sok sok sok sok türelem.

egyébként az árpa nagyon jól hizlal, de azt csak darálva és áztatva szabad adni, kevés darált rozst is lehet adni mellé, az is hizlal, zsírt csinál, de az csak kis százaléka legyen az abraknak.

2012. szept. 8. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!