Hol kell átíratni a lovat a nevemre?
Vettem egy lovat, neten is, meg mindenhol be van jegyezve, tisztavérű.
Most sikerült megkapnom a papírjait is. Hogy írathatom át a saját nevemre az előző tulajéról? Kaptam tőle nyilatkozatot, hogy eladta, de nem tudom, hogy ezt hova kellene bevinnem.
Hol tudom ezt elintézni, és mennyibe fog kerülni nekem?
A Lóútlevél Irodában Pesten:
TULAJDONOS ÁTÍRÁS
Belföldi adásvétel esetén
A ló eladásakor a lóútlevélhez mellékelt „lótulajdonos nyilvántartó betétlapot” a ló tulajdonosa (eladója), illetve vevője kitöltik, és az új tulajdonos az adataival kitöltött betétlapot, valamint a lóútlevelet beküldi a Lóútlevél Irodába. Ott nyilvántartásba veszik, majd visszaküldik a lóútlevelet az új tulajdonos részére. Ezáltal tudja hitelesen igazolni, hogy ő a tulajdonosa a megvásárolt lónak.
A tulajdonos átírás díja 1500 forint.
Lóútlevél iroda elérhetőségei:
Cím: 1144 Budapest, Remény utca 42/b.
Telefon: 36-1-316-0663
Fax: 36-1-316-0664
E-mail: loutleveliroda@mgszh.gov.hu
Nyitva tartás:
Hétfő: szünnap
Kedd-csütörtök: 9-12 és 13-15 óra
Péntek: 9-12 óra
Ha bizonytalan vagy, hívd fel őket a megadott számon.
"Mi a teendő, ha a ló tulajdonosa megváltozik?
A lótulajdonos-változást a lóútlevélben az MgSzH Lóútlevél Iroda vezeti át. A tulajdonos-változást a lóútlevél mellékleteként kiadott lótulajdonos nyilvántartó betétlapon kell bejelentenie az új lótulajdonosnak, a lóútlevél megküldésével egyidejűleg. Amennyiben a betétlap megsemmisült, az utolsó bejegyzett lótulajdonosnak írásban nyilatkoznia kell a megsemmisülés körülményeiről, ez esetben a betétlappal azonos adattartalmú lóvásárlási szerződéssel a tulajdonos-átírás kérelmezésekor a betétlap helyettesíthető. A regisztrált új lótulajdonosnak a kézhez kapott lóútlevélben a neve mellett alá kell írnia (7-9 oldal).
Amennyiben a ló külföldre kerül értékesítésre, a ló eladójának a lóútlevelet a lóval együtt tovább kell adnia, az új, külföldi tulajdonos adataival kitöltött lótulajdonos nyilvántartó betétlapot pedig vissza kell küldenie a Lóútlevél Irodába. "
Még többet a lóútlevélről itt olvashatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!