Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Tényleg ennyire retek lennék...

Tényleg ennyire retek lennék vagy csak rajtam csapják le? (azért lovasba írtam, mert más nem értené)

Figyelt kérdés
Összevesztem egy csomó emberrel a lovardában. Azok közül pedig mindenki szerint én vagyok a hibás, a felelőtlen, és a tolvaj. Úgy kezdődött. Hogy kimentem a lovammal terepre. Nem egy nagy terep. Csak végig mentünk az erdő soron egy olyan 200 métert. Meg szokták engedni, amikor azt kérdezem kimehetek-e lelépni az erdősorra a lovat. Mert mellette van a lovarda közvetlen. Meg szokták engedni. Most oktatóm nincs ott csak az idősebbik lánya és a férje az oktatómnak. A lánya amikor visszajöttem leszidott, hogy hogy képzelem, hogy kiegyek egyedül. Én megmondtam, hogy kiengednek erre ő: Dehát nem a végéig. -.- Basszus, a hosszról pont nem esett szó. Aztán mondta, hogy ebből még lesz egy elbeszélgetés. De basszus, ki ő?? -.- Aztán oktatóm oda adta nekem, valakinek a nyergét. Mondván, hogy a lovam nyerge az egy sz@r. És igaza is van ebben. Azt mondta, abban lovagoljak. Abban is lovagoltam. Pont aznap amikor kijöttem az erdősorra a hapsi kereste a nyergét mert jönne lovagolni. Oda adtam neki, az meg rám haragszik. Egy másik hapsi is engem szidott, hogy ilyet nem lehet csinálni. De oktatóm is engem szidott, hogy el kellett volna kérnem. -.-Következő eset egy ínvédővel történt. A ló amúgy ott volt iskolaló a lovardában ezért ott korábban is lovagolták. Vettek neki egy hányingerszínű ínvédőt amit senki nem rakott rá. Mindenki mást rakott rá. Én vettem neki egy normális fekete színűt. Akkorra az ínvédő már a sarokban porosodott, senkinek nem kellett. Gondoltam letisztítom, és eladom. Erre jön egy csajszi, hogy azt ő vette a lónak, és hogy ez lopás meg, hogy meg fogom bánni....ilyet nem tehetek. Hát mondtam neki, hogy nem úgy nézett ki, mintha az valakié is lenne, másrészt nem is tudtam, hogy az övé. Most nem tudom mit tegyek, hogy ennyien utálnak engem... Nem tudom, hogy ez tényleg mind az én hibám???

2012. szept. 1. 10:29
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Tulajdonképpen nekem semmi keresni valóm nem lenne egy lovardába a jelenlegi anyagi helyzetünkkel. A szüleim jó ha eljönnek egy évben 2x megnézni valami bemutatón vagy versenyen. Gondolom, hogy sok helyen ilyenek a gazdag lovasok,de remélem találok egy olyan helyet ahol emberközpontúbbak az emberek és ahol olyan edzők vannak akik megdolgoznak a pénzükért.
2012. szept. 2. 18:23
 12/16 anonim ***** válasza:
Olyan lovarda, ahol senki sem köt beléd, NINCS. Fogd a lovadat és költözzetek el egy családias hangulatú lovardába, ahol kevesen vannak. Olyankor járj ki, amikor a legkevesebben vannak kint, így lehet leginkább elkerülni a viszályokat. Senkinek semmijét ne kérd kölcsön, ne fogadd el, ne nyúlj hozzá. Legyél el magadban és ne közösködj. Sajnos ez az egyetlen módja a viszályok elkerülésének.
2012. szept. 3. 10:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Az a baj utolsó, hogy szerintem ez sem az:((

Mert akkor meg az van, hogy lenézed Őket. Példa. Nekem van egy lovam, aki... nos nem túl közösségi szellemű. Régebben az ügetőn futott, így neki minden perc verseny, mindig Ő a befutó, akkor is ha nem. Nagyon nehéz lassítani, így körülményes vele minden, még az egyensúly érzéke sem az igazi. Nahszóval. Mi másik pályán edzettünk vele, hogy egyrészt mi se zavarjunk és minket se mások a melóban. Majd bedobtuk a mélyvízibe és levittük a nagy pályára... jöttek a kérdések: azért nem jártatok le eddig, mert ti olyan sznobok vagytok, hogy egy pályát sem használtok velünk? Azért nem jártok le, mert nem bírjátok a képünket? ... blablabla. Persze próbáltunk nem a "krémbe" tartozni, sok helyen nem menők, én sem bírom a p*csahisztit... Az én lovam, az én prestige nyergem, az én 35 ezres lovaglónacim, jaj az semmi a 2,5 millás lovam új 85 ezres lábszárvédőjéhez......

És a végén mi lettünk a sznobok:(

Kérdező, sose felejtsd el, hogy ahova lovagolni jársz és amíg nincsen saját lovad, saját mindened mindig ki leszel szolgáltatva a pénzesek, a nagyok, a tulaj az okosok kénye kedvének. A lovas világ sznob és kegyetlen....

Kérdezz, inkább többet, mint semmit, az önkényeskedés megbosszulja önmagát:( Engem is leverne a víz, ha az én nyergemben lovagolnál, akkor is ha csak 50 ezres, nem száz de akkor is ha 20. Ha nálad szakad el a heveder felrántó, akkor is én fogom megvenni magamnak, nem te és nem is az okostojás edződ.

2012. szept. 5. 15:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Hát utolsó tudom. Éppen ezért nem is akarom más nyergét használni, mert mi van ha én miattam. Szóval ott fogom hagyni a lovardát a francba és találni valami civilizátabb társaságot. :)
2012. szept. 5. 15:31
 15/16 anonim ***** válasza:
De amúgy ott saját lovad van?
2012. nov. 5. 20:06
 16/16 A kérdező kommentje:
Akkor felesbe volt. Most már lovardát váltottam és ott hagytam a lovat is. Azóta sokkal jobb minden. :)
2012. nov. 5. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!